Idén márciusban kellett volna elkészülnie a zilahi körgyűrűnek, a kivitelező a munkálatok 45 százalékát teljesítette

2023. március 27. – 16:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Pro Infrastruktúra Egyesület márciusban készített drónfelvételt a készülő zilahi körgyűrűről, lévén, a szerződés szerint idén márciusban már át kellett volna adják az 5,53 kilométer hosszú szakaszt, ahol a munkálatok jelenlegi állása 45%-on áll. Hozzáteszik: a terep nem egyszerű, ettől függetlenül a kínai kivitelező lassan halad, tavaly ugyanekkor a munkálatokkal körülbelül 20%-on álltak.

A nagy közlekedési beruházásokat követő civil egyesület szerint a körgyűrű megépítésére 2020 júniusában kötöttek szerződést a Sinohydro Corporation Limited és a Good Prood Kft. konzorciummal, a konkrét munkavégzést lehetővé tevő miniszteri rendeletet ugyanebben az évben, szeptember végén adták ki 6 hónapos tervezéssel és 24 hónapig tartó kivitelezésre.

Ha évente 20-25 százalékos átlagot teljesítenek, akkor talán 2025 környékén már használhatjuk a körgyűrűt – jegyzik meg egy kis cinikussággal a bejegyzésben.

„Romániában is megdőlt a rohamtempóban építkező kínaiakról szóló mítosz” – teszik hozzá, reményüket fejezve ki afelől, hogy az ellenkezőjét fogja bizonyítani a szintén kínai China Civil Engineering Construction Corporation társulás, akik épp a napokban írtak alá szerződést a Bukarest tulajdonképpeni körgyűrűjét alkotó A0-ás autópálya északi szakaszai közül a 3. rész (Lotul3.) megépítésére.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!