Idén márciusban kellett volna elkészülnie a zilahi körgyűrűnek, a kivitelező a munkálatok 45 százalékát teljesítette

2023. március 27. – 15:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Pro Infrastruktúra Egyesület márciusban készített drónfelvételt a készülő zilahi körgyűrűről, lévén, a szerződés szerint idén márciusban már át kellett volna adják az 5,53 kilométer hosszú szakaszt, ahol a munkálatok jelenlegi állása 45%-on áll. Hozzáteszik: a terep nem egyszerű, ettől függetlenül a kínai kivitelező lassan halad, tavaly ugyanekkor a munkálatokkal körülbelül 20%-on álltak.

A nagy közlekedési beruházásokat követő civil egyesület szerint a körgyűrű megépítésére 2020 júniusában kötöttek szerződést a Sinohydro Corporation Limited és a Good Prood Kft. konzorciummal, a konkrét munkavégzést lehetővé tevő miniszteri rendeletet ugyanebben az évben, szeptember végén adták ki 6 hónapos tervezéssel és 24 hónapig tartó kivitelezésre.

Ha évente 20-25 százalékos átlagot teljesítenek, akkor talán 2025 környékén már használhatjuk a körgyűrűt – jegyzik meg egy kis cinikussággal a bejegyzésben.

„Romániában is megdőlt a rohamtempóban építkező kínaiakról szóló mítosz” – teszik hozzá, reményüket fejezve ki afelől, hogy az ellenkezőjét fogja bizonyítani a szintén kínai China Civil Engineering Construction Corporation társulás, akik épp a napokban írtak alá szerződést a Bukarest tulajdonképpeni körgyűrűjét alkotó A0-ás autópálya északi szakaszai közül a 3. rész (Lotul3.) megépítésére.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!