Székelyföldi vállalkozók vettek négycsillagos szállodát Bukarest központjában

2023. március 23. – 14:27

Székelyföldi vállalkozók vettek négycsillagos szállodát Bukarest központjában
A megvásárolt bukaresti hotel épülete és környezete – Fotó: Peakture Hotel Facebook-oldal

Másolás

Vágólapra másolva

Bukaresti négycsillagos szállodát vásárol a Szarvadi házaspár, akik Kovászna megyei Bálványos Resort & Spa szálloda tulajdonosai, de onnan is ismertek lehetnek sokak számára, hogy ők voltak a társalapítói a Domo elektronikai és háztartási cikkeket forgalmazó üzletláncnak, amelyet még a cég hanyatlása előtt adtak el.

Szarvadi Lóránd és Zsuzsanna most a főváros központjában található K+K Elisabeta hotelt vásárolták meg, amelyet a Brandient által létrehozott Peakture brand alatt fognak működtetni. A tranzakció kapcsán a Bursa gazdasági portál azt írja, hogy az osztrák Koller testvérek által létrehozott szálloda 2019-ig az indiai InterGlobe vendéglátóiparba is befektető vállalatcsoport tulajdonában volt. A mostani tranzakciót neves ingatlanközvetítő, a Cushman & Wakefield Echinox bevonásával hozták tető alá.

A hotel bejárata – Fotó: Peakture Hotel / Booking.com
A hotel bejárata – Fotó: Peakture Hotel / Booking.com

A tranzakcióról szóló közlemény szerint a bukaresti Universitații tér (vagy Egyetem tér) és a Rosetti tér között található hotel 67 négycsillagos szobával, valamint bárral, étteremmel, találkozókra használható termekkel, valamint fitnesz teremmel is rendelkezik.

A bővítés alatt álló Bálványos Hotel & Spa és a Peakture mellett a Szarvadi család portfóliójában több étterem, a Gastrolab, a Fork és a Champagne & More, valamint az Indivino borszaküzlet is szerepel.

„A 15 éve fejlesztés alatt álló, és folyamatosan növekvő Bálványos Resorttal szerzett fantasztikus élmény után úgy gondoltuk, eljött az ideje annak is, hogy belépjünk a bukaresti piac négycsillagos szegmensébe” – idézi a közlemény Szarvadi Lórándot, aki azt is elmondta, hogy nagyon bíznak a romániai turizmus, de különösen a bukaresti szállodapiac fejlődésében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!