Székelyföldi vállalkozók vettek négycsillagos szállodát Bukarest központjában

2023. március 23. – 14:27

Székelyföldi vállalkozók vettek négycsillagos szállodát Bukarest központjában
A megvásárolt bukaresti hotel épülete és környezete – Fotó: Peakture Hotel Facebook-oldal

Másolás

Vágólapra másolva

Bukaresti négycsillagos szállodát vásárol a Szarvadi házaspár, akik Kovászna megyei Bálványos Resort & Spa szálloda tulajdonosai, de onnan is ismertek lehetnek sokak számára, hogy ők voltak a társalapítói a Domo elektronikai és háztartási cikkeket forgalmazó üzletláncnak, amelyet még a cég hanyatlása előtt adtak el.

Szarvadi Lóránd és Zsuzsanna most a főváros központjában található K+K Elisabeta hotelt vásárolták meg, amelyet a Brandient által létrehozott Peakture brand alatt fognak működtetni. A tranzakció kapcsán a Bursa gazdasági portál azt írja, hogy az osztrák Koller testvérek által létrehozott szálloda 2019-ig az indiai InterGlobe vendéglátóiparba is befektető vállalatcsoport tulajdonában volt. A mostani tranzakciót neves ingatlanközvetítő, a Cushman & Wakefield Echinox bevonásával hozták tető alá.

A hotel bejárata – Fotó: Peakture Hotel / Booking.com
A hotel bejárata – Fotó: Peakture Hotel / Booking.com

A tranzakcióról szóló közlemény szerint a bukaresti Universitații tér (vagy Egyetem tér) és a Rosetti tér között található hotel 67 négycsillagos szobával, valamint bárral, étteremmel, találkozókra használható termekkel, valamint fitnesz teremmel is rendelkezik.

A bővítés alatt álló Bálványos Hotel & Spa és a Peakture mellett a Szarvadi család portfóliójában több étterem, a Gastrolab, a Fork és a Champagne & More, valamint az Indivino borszaküzlet is szerepel.

„A 15 éve fejlesztés alatt álló, és folyamatosan növekvő Bálványos Resorttal szerzett fantasztikus élmény után úgy gondoltuk, eljött az ideje annak is, hogy belépjünk a bukaresti piac négycsillagos szegmensébe” – idézi a közlemény Szarvadi Lórándot, aki azt is elmondta, hogy nagyon bíznak a romániai turizmus, de különösen a bukaresti szállodapiac fejlődésében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!