Kimozdulhat a holtpontról a Háromszéken is áthaladó autópálya ügye

2023. március 18. – 10:20

Másolás

Vágólapra másolva

Kimozdulhat a hónapok óta tartó holtpontról a Brassót Háromszéken keresztül Bákóval összekötő A13-as jelzésű autópálya ügye, miután a közúti infrastruktúrát kezelő állami vállalat (CNAIR) jóváhagyásra elküldte az Országos Közbeszerzési Hatóságnak (ANAP) a beruházás megvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséről szóló újabb közbeszerzési eljárás iratcsomóját.

A megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséről szóló szerződés időszaka 24 hónap, a munkálatok értékét és az ajánlattételi határidőt viszont csak a közbeszerzési hatóság jóváhagyását követően hozzák nyilvánosságra. Ha meglesz a jöváhagyás, a felhívás megjelenik a közbeszerzések elektronikus rendszerében (SEAP).

Arról már korábban is írtunk, hogy friss iratcsomót készít elő a CNAIR a 176 kilométeresre tervezett autópálya megvalósíthatósági tanulmányával kapcsolatos munkálatok kihirdetéséhez, amelyre a versenytárgyalást januárban vissza kellett vonni. A mostani kiírás már a harmadik lesz a sorban. Az elsőt a Search Corporation és a PrimaCons Group vállalatok társulása nyerte, de a vállalatok 2022 őszén jelezték, hogy az előíirányzott források nem elegendőek a munkálatok elvégzésére, és a szerződés felbontását kérték.

Sajtóértesülések szerint a CNAIR növelni fogja a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére szánt források összegét, ugyanis nagy valószínűséggel ez vezetett a korábbi kiírások eredménytelenségéhez.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!