Kimozdulhat a holtpontról a Háromszéken is áthaladó autópálya ügye

2023. március 18. – 10:20

Másolás

Vágólapra másolva

Kimozdulhat a hónapok óta tartó holtpontról a Brassót Háromszéken keresztül Bákóval összekötő A13-as jelzésű autópálya ügye, miután a közúti infrastruktúrát kezelő állami vállalat (CNAIR) jóváhagyásra elküldte az Országos Közbeszerzési Hatóságnak (ANAP) a beruházás megvalósíthatósági tanulmányának elkészítéséről szóló újabb közbeszerzési eljárás iratcsomóját.

A megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséről szóló szerződés időszaka 24 hónap, a munkálatok értékét és az ajánlattételi határidőt viszont csak a közbeszerzési hatóság jóváhagyását követően hozzák nyilvánosságra. Ha meglesz a jöváhagyás, a felhívás megjelenik a közbeszerzések elektronikus rendszerében (SEAP).

Arról már korábban is írtunk, hogy friss iratcsomót készít elő a CNAIR a 176 kilométeresre tervezett autópálya megvalósíthatósági tanulmányával kapcsolatos munkálatok kihirdetéséhez, amelyre a versenytárgyalást januárban vissza kellett vonni. A mostani kiírás már a harmadik lesz a sorban. Az elsőt a Search Corporation és a PrimaCons Group vállalatok társulása nyerte, de a vállalatok 2022 őszén jelezték, hogy az előíirányzott források nem elegendőek a munkálatok elvégzésére, és a szerződés felbontását kérték.

Sajtóértesülések szerint a CNAIR növelni fogja a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére szánt források összegét, ugyanis nagy valószínűséggel ez vezetett a korábbi kiírások eredménytelenségéhez.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!