Elektromos töltőállomások telepítésére kap EU-s pénzt az OMV Petrom és a Rompetrol is

2023. március 16. – 12:36

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen mintegy 188,8 millió eurós finanszírozásban részesül tizenkét európai uniós tagállam 26 projektje, amelyek alternatív üzemanyagtöltő-állomások kiépítését célozzák – írja az Agerpres. A finanszírozást nyert projektek közül kettő romániai. Az egyiknek az OMV Petrom Marketing Kft. a koordinátora és 408 töltőpont kiépítését tűzi ki célul a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) romániai, magyarországi és szlovákiai szakaszain. A beruházást 15,18 millió euróval támogatja az EU. A másik projektet a KMG ROMPETROL nyújtotta be, ennek keretében 24 töltőpont épül a TEN-T romániai szakaszán, 1,08 millió eurós uniós támogatással.

Az EB közleménye idézte Adina Vălean közlekedésért felelős uniós biztost, aki szerint egyre több finanszírozási kérelem érkezik az alternatív üzemanyagokhoz szükséges infrastruktúra kiépítését célzó program keretében, ami az ágazat elkötelezettségét mutatja a fenntartható megoldásokra való áttérés mellett. Az összesen 189 millió eurós beruházásból hozzávetőlegesen 2000 töltőpontot és mintegy 63 hidrogéntöltő állomást létesítenek – mondta Vălean.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!