Júniustól Budapestre is indul járat a brassói repülőtérről

2023. március 14. – 10:04

Másolás

Vágólapra másolva

A Dan Air romániai légitársaság 2023 júniusától nyolc rendszeres járatot indít a Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtérről több európai nagyvárosba, köztük Budapestre is, írja a Boardingpass, ez alapján pedig a helyi sajtó is közölte a hírt.

A portál úgy tudja, hogy a légitársaság hamarosan hivatalosan is bejelenti a következő járatok elindítását:

  • Brassó – Barcelona – Brassó (minden kedden);
  • Brassó – Brüsszel – Brassó (minden szerdán);
  • Brassó – Budapest – Brassó (minden kedden és vasárnap);
  • Brassó – London – Brassó (minden pénteken);
  • Brassó – Milánó – Brassó (minden hétfőn);
  • Brassó – München – Brassó (minden szombaton);
  • Brassó – Nürnberg – Brassó (minden csütörtökön);
  • Brassó – Stuttgart – Brassó (minden csütörtökön).

Az eddigi információk szerint egyelőre csak Budapestre indítanak több járatot is egy héten, de ezek számát az igényekhez mérten fogják még bővíteni.

A Dan Air Airbus A320-as típusú repülőgépeket fog üzemeltetni, ezek 174 személyt képesek szállítani: 162 személy repülhet a turista osztályon és 12 ülőhelyet biztosítanak a business osztályon.

Mit lehet tudni a Dan Air légitársaságról?

A Dan Air-t 2017-ben hozta létre Dan Iuhas pilóta. A cégjegyzék szerint a vállalatot eredetileg Just Us Air néven alapították, ezt keresztelték át nemrég Dan Airre. A társaság mögött a Wab Aero Services Kft. áll, amelynek egy bizonyos Matt Ian David az adminisztrátora. A Boardingpass szerint a cég tulajdonában álló három Airbus A320-asra, valamint egy Airbus A330-asra már a Dan Air logót festették fel. A flottájához tartozó Airbus A319-est jelenleg az Air Serbia használja.

A Dan Air megalakulása óta több európai és közel-keleti légitársasággal működik együtt, ilyenek például az Air Serbia, a Transavia, a Wizz Air stb.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!