Azt kéri az USR, hogy a PNL segítsen nekik megfúrni a részmunkaidősöket túladóztató törvényt

2023. március 13. – 17:52

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) törvényhozóinak támogatását kéri a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a részmunkaidős szerződésekre kivetett többletadót megszüntető törvénytervezet elfogadásához.

Az ellenzéki párt képviselője, Oana Ţoiu hétfőn az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy a Nicolae Ciucă vezette kormány negatívan véleményezte a részmunkaidős szerződések túladóztatását megszüntető törvénykezdeményezésüket, de kérik a liberális, illetve „minden, magát jobboldalinak valló” törvényhozótól, hogy „határolódjanak el” ettől az állásponttól, és támogassák a szakbizottságokban a javaslatot.

Ţoiu hozzátette, a statisztikai adatok egyértelműen igazolják, hogy „igazságtalan” az intézkedés, amely szerint részmunkaidős szerződés esetén is a minimálbérnek megfelelő járulékterheket kell befizetni az alkalmazott után. A törvényhozó szerint az intézkedés bevezetése után tíz részmunkaidős szerződésből mindössze egyet módosítottak teljes munkaidősre, ugyanakkor a múlt év végéig a tanügyben megszűnt 76 ezer, a kereskedelmi ágazatban 38 ezer, a szállítás területén 26 ezer, a közigazgatásban 26 ezer, a vendéglátóiparban pedig 21 ezer részmunkaidős szerződés.

Az USR törvénytervezete jelenleg megvitatásra vár a szenátusban.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!