Azt kéri az USR, hogy a PNL segítsen nekik megfúrni a részmunkaidősöket túladóztató törvényt

2023. március 13. – 16:52

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) törvényhozóinak támogatását kéri a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a részmunkaidős szerződésekre kivetett többletadót megszüntető törvénytervezet elfogadásához.

Az ellenzéki párt képviselője, Oana Ţoiu hétfőn az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy a Nicolae Ciucă vezette kormány negatívan véleményezte a részmunkaidős szerződések túladóztatását megszüntető törvénykezdeményezésüket, de kérik a liberális, illetve „minden, magát jobboldalinak valló” törvényhozótól, hogy „határolódjanak el” ettől az állásponttól, és támogassák a szakbizottságokban a javaslatot.

Ţoiu hozzátette, a statisztikai adatok egyértelműen igazolják, hogy „igazságtalan” az intézkedés, amely szerint részmunkaidős szerződés esetén is a minimálbérnek megfelelő járulékterheket kell befizetni az alkalmazott után. A törvényhozó szerint az intézkedés bevezetése után tíz részmunkaidős szerződésből mindössze egyet módosítottak teljes munkaidősre, ugyanakkor a múlt év végéig a tanügyben megszűnt 76 ezer, a kereskedelmi ágazatban 38 ezer, a szállítás területén 26 ezer, a közigazgatásban 26 ezer, a vendéglátóiparban pedig 21 ezer részmunkaidős szerződés.

Az USR törvénytervezete jelenleg megvitatásra vár a szenátusban.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!