Innovál a vasúttársaság: az utasok ezentúl előre kiválaszthatják az ülőhelyüket

2023. március 2. – 16:37

Másolás

Vágólapra másolva

A román vasúttársaság személyszállítási részlege, a CFR Călători közleményben jelentette be, hogy márciustól az online jegyvásárlások esetén az utasok a vagonban elfoglalt ülőhelyeiket is kiválaszthatják. Az ülőhely kiválasztása az utazás megkezdése előtt legalább 24 órával lehetséges – tájékoztat a társaság.

A vállalat szerint ezzel többféle ügyféligényt is ki tudnak elégíteni, hiszen vannak akik az ablak melletti ülőhelyeket preferálják annak érdekében, hogy jobban élvezhessék a kilátást, és persze vannak olyan utasok is, akik a barátaik vagy a családjuk körében utaznak, a fejlesztéssel pedig számukra is könnyebben elérhető lesz, hogy biztosan ugyanabban a vagonban, egymás mellett foglalhassanak helyet.

Az új szolgáltatás egyelőre még tesztelés alatt áll az első és másodosztályú vagonok esetében, és amennyiben a társaság szerint intuitívre tervezett megoldás beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor kiterjesztik azt a CFR Călători más szolgáltatásaira is.

Forrás: a CFR Călători által közzétett tájékoztató anyag
Forrás: a CFR Călători által közzétett tájékoztató anyag

A társaság közleményében amúgy rövid lépésekben magyarázza el, hogy foglalható ülőhely a szerelvényeken. A lényeg, hogy a legfontosabb utazási adatok megadása után az ügyfeleknek az oldal alján megjelenő „Personalizate” (Személyre szabás) gomb kiválasztása után az „Alegeți locurile” (Válassza ki a helyét) opcióra kattintva választhatják ki a helyeiket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!