Olyan traktorgyár épül Arad megyében, amely 600 embernek adna munkát

2023. február 22. – 12:31

Másolás

Vágólapra másolva

Az Arad megyei Gyorokon 400 millió eurós beruházásból indítana traktorgyárat egy osztrák vállalat, a Syn Trac. A település polgármestere szerint a vállalat már bejegyzésre is került, és benyújtotta az építkezési engedély kibocsátásához szükséges dokumentumokat. Corneliu Popi-Morodan önkormányzati vezető az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy az építkezés a tervek szerint tavasszal veszi kezdetét.

Az üzem a gyoroki ipari parkban kap majd helyet, ahol a község nemrégiben további három beruházást is bejelentett, egy regionális gyógyszerraktár, egy konzervgyár és egy áruszállításra alkalmas eszközöket gyártó vállalat is lesz az új traktorgyár közelében.

A Syn Trac üzem körülbelül 600 embernek ad majd munkát, és az első traktor már jövő októberben legurulhat a gyártósorról. A vállalat évente 400 traktort gyártana a településen, ezekkel főleg a közép-kelet-európai piacot célozzák majd. Patrick Monac, az osztrák vállalat képviselője a bejelentés miatt szervezett sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy az osztrák vállalatnak jelenleg hatalmas, összesen 1500 traktorra vonatkozó rendelést kell kielégítenie, amiben az Arad megyei új üzemnek is nagy szerepe lesz.

A Syn Trac által gyártott traktorok egyébként kissé egyedi eszközök, nem kizárólag csak mezőgazdasági munkára használhatók, hiszen a a kialakításukból és a középen elhelyezett motorból adódóan akár 60 másodperc alatt váltani lehet a mezőgazdasági munkáról a kommunális munkára vagy akár az erdőkitermeléssel kapcsolatos tevékenységekre.

Romániában egyébként Szászrégenben működik nagyobb traktorgyártó üzem, ahol az Irum és Tagro mezőgazdaságban és erdőkitermelésben használható eszközöket gyártják.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!