Olyan traktorgyár épül Arad megyében, amely 600 embernek adna munkát

2023. február 22. – 12:31

Másolás

Vágólapra másolva

Az Arad megyei Gyorokon 400 millió eurós beruházásból indítana traktorgyárat egy osztrák vállalat, a Syn Trac. A település polgármestere szerint a vállalat már bejegyzésre is került, és benyújtotta az építkezési engedély kibocsátásához szükséges dokumentumokat. Corneliu Popi-Morodan önkormányzati vezető az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy az építkezés a tervek szerint tavasszal veszi kezdetét.

Az üzem a gyoroki ipari parkban kap majd helyet, ahol a község nemrégiben további három beruházást is bejelentett, egy regionális gyógyszerraktár, egy konzervgyár és egy áruszállításra alkalmas eszközöket gyártó vállalat is lesz az új traktorgyár közelében.

A Syn Trac üzem körülbelül 600 embernek ad majd munkát, és az első traktor már jövő októberben legurulhat a gyártósorról. A vállalat évente 400 traktort gyártana a településen, ezekkel főleg a közép-kelet-európai piacot célozzák majd. Patrick Monac, az osztrák vállalat képviselője a bejelentés miatt szervezett sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy az osztrák vállalatnak jelenleg hatalmas, összesen 1500 traktorra vonatkozó rendelést kell kielégítenie, amiben az Arad megyei új üzemnek is nagy szerepe lesz.

A Syn Trac által gyártott traktorok egyébként kissé egyedi eszközök, nem kizárólag csak mezőgazdasági munkára használhatók, hiszen a a kialakításukból és a középen elhelyezett motorból adódóan akár 60 másodperc alatt váltani lehet a mezőgazdasági munkáról a kommunális munkára vagy akár az erdőkitermeléssel kapcsolatos tevékenységekre.

Romániában egyébként Szászrégenben működik nagyobb traktorgyártó üzem, ahol az Irum és Tagro mezőgazdaságban és erdőkitermelésben használható eszközöket gyártják.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!