Új terminállal bővítik a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőteret

2023. február 14. – 11:23

Másolás

Vágólapra másolva

Új terminállal bővítenék és korszerűsítenék a már meglévő terminált, a beszállóplatformot és a kifutópályát is, illetve új repülőtéri berendezések beszerzését tervezi a Szatmár Megyei Tanács a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtérnél. Pataki Csaba megyei elnök hétfőn jelentette be: a reptér modernizációjára egy több mint 300 millió lej értékű szerződést írtak alá, amely a szatmárnémeti reptér eddigi legambiciózusabb fejlesztési projektje.

„Az infrastruktúra korszerűsítésével valós perspektívákat teremtünk új desztinációkra, új lehetőségeket a turizmus és az üzleti szféra számára egyaránt. A szatmáriaknak új, a jelenlegi szabványoknak megfelelő, jóval tágasabb, korszerű repülőtérre van szükségük, amely a következő évtizedekben biztosítani tudja a légiközlekedést. Így a mai nap egy újabb fontos lépés a repülőtér életében, az utasok pedig minden erőfeszítést megérdemelnek” – írja Pataki.

A megyei tanács közleményében az áll, hogy az építési munkálatokat a BOG'ART SRL cég fogja végezni, amely az ország más repülőtereivel is szerződéses viszonyban áll. A munkálatok kivitelezési határideje 2023 vége. Az épület terveit az a Dorin Ștefan készítette, aki a Brassó-Vidombák repülőteret is tervezte.

A megyei tanács fejlesztési projektje mellett a szatmárnémeti reptérnél egy több mint 48 millió lej értékű beruházás is elkezdődött, amely a repülőtér biztonsági feltételeinek javítására irányul.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!