Olcsóbb lett a Netflix alapcsomag a romániai felhasználóknak

2023. február 14. – 12:43

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől kezdődően olcsóbban fizethetnek elő a romániai nézők a Netflix streamingszolgáltató alapcsomagjára – írta meg hétfő este a Hotnews portál.

Ez azt jelenti, hogy február 13-tól 7,99 euróról (körülbelül 39 lej) 4,99 euróra (közel 25 lejre) csökken az alapcsomag, a standard bérlet továbbra is 9,99 euróba kerül (közel 49 lej), míg a prémium előfizetésért változatlanul 11,9 eurót (körülbelül 58 lej) kér havonta a szolgáltató.

A Netflix közlése szerint az új bérleti árat hétfő este 8 órától érvényesítették, erről a már meglévő ügyfeleket e-mailben, de az alkalmazáson belül is értesítik. Aki korábban már előfizetett az alapcsomagra, az a következő havi törlesztésnél már az új árak szerint fizet.

2022-ben a Netflixet igencsak megszorongatták a rivális szolgáltatók, például az Amazon, az HBO, az Apple TV és a Disney is előretört a nézettségi mutatók alapján. Ennek az lett az eredménye, hogy egy ideig az Egyesült Államokban az Amazon lett a legnépszerűbb streamingszolgáltató, a Netflix pedig kénytelen volt több száz alkalmazottjától megválni, miközben az árakat is felemelték. Az előfizetők visszaesését azzal igyekeztek korrigálni, hogy tavaly év vége fele több országban olcsóbb, hirdetésekkel támogatott opciót vezettek be és jelezték, hogy a jövőben kevésbé fogják tolerálni a jelszómegosztást.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!