Rábólintott az EB: megkaphatják az állami támogatást a hazai szarvasmarhatartók

2023. január 20. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

Jóváhagyta csütörtökön az Európai Bizottság a kormánynak azt a kérését, hogy a román állam 44 millió euróval (217,7 millió lej) támogathassa a szarvasmarhatartókat – írja az Agerpres. Az EB a támogatási programot az orosz-ukrán háború gazdasági hatásaira tekintettel tavaly bevezetett ideiglenes válságkezelési keret alapján hagyták jóvá.

A program célja, hogy kompenzálja annak a többletköltségnek egy részét, amellyel az üzemanyag-, energia- és takarmányárak emelkedése megterhelte a szarvasmarhatartókat, és segítsen nekik a pénzügyi nehézségek leküzdésében.

Közleménye szerint az EB megállapította, hogy a romániai állami támogatási program megfelel az ideiglenes válságkezelési keret feltételeinek, többek között annak az előírásnak, hogy a támogatás nem haladhatja meg a fejenkénti 250 ezer eurót, és legkésőbb 2023. december 31-ig folyósítható a gazdáknak.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!