Rábólintott az EB: megkaphatják az állami támogatást a hazai szarvasmarhatartók

2023. január 20. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

Jóváhagyta csütörtökön az Európai Bizottság a kormánynak azt a kérését, hogy a román állam 44 millió euróval (217,7 millió lej) támogathassa a szarvasmarhatartókat – írja az Agerpres. Az EB a támogatási programot az orosz-ukrán háború gazdasági hatásaira tekintettel tavaly bevezetett ideiglenes válságkezelési keret alapján hagyták jóvá.

A program célja, hogy kompenzálja annak a többletköltségnek egy részét, amellyel az üzemanyag-, energia- és takarmányárak emelkedése megterhelte a szarvasmarhatartókat, és segítsen nekik a pénzügyi nehézségek leküzdésében.

Közleménye szerint az EB megállapította, hogy a romániai állami támogatási program megfelel az ideiglenes válságkezelési keret feltételeinek, többek között annak az előírásnak, hogy a támogatás nem haladhatja meg a fejenkénti 250 ezer eurót, és legkésőbb 2023. december 31-ig folyósítható a gazdáknak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!