Jókora bírságokat osztott ki az ANRE a villanyórák leolvasásával kapcsolatos szabálytalanságok miatt

2023. január 20. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) összesen 2,4 millió lej bírságot szabott ki a villamosenergia-elosztó hálózatok üzemeltetőire a fogyasztásmérők leolvasásával kapcsolatos szabálytalanságok miatt – tájékoztatott csütörtökön az intézmény közleményére hivatkozva az Agerpres.

Közleményében az ANRE emlékeztetett arra, hogy a hálózatok üzemeltetőinek a törvény szerint legalább háromhavonta le kell olvasniuk a háztartások fogyasztásmérőit. A most lezárult ellenőrzéseik során a hatóság felügyelői a három hónapos intervallum gyakori túllépését tapasztalták, és a törvénysértő vállalatokat megbírságolták.

A közlemény szerint egyenként 400 ezer lejre büntették a következő vállalatokat: E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea, Distribuţie Energie Electrică România, Distribuţie Energie Oltenia és Delgaz Grid.

Az ANRE közölte azt is, hogy 2022. december 16-tól szigorították a szankciókat: 100 ezer lej és 1 millió lej közötti bírságot kaphatnak a villamosenergia-elosztó hálózatok üzemeltetői, ha nem olvassák le legalább háromhavonta a fogyasztásmérőket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!