Jókora bírságokat osztott ki az ANRE a villanyórák leolvasásával kapcsolatos szabálytalanságok miatt

2023. január 20. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) összesen 2,4 millió lej bírságot szabott ki a villamosenergia-elosztó hálózatok üzemeltetőire a fogyasztásmérők leolvasásával kapcsolatos szabálytalanságok miatt – tájékoztatott csütörtökön az intézmény közleményére hivatkozva az Agerpres.

Közleményében az ANRE emlékeztetett arra, hogy a hálózatok üzemeltetőinek a törvény szerint legalább háromhavonta le kell olvasniuk a háztartások fogyasztásmérőit. A most lezárult ellenőrzéseik során a hatóság felügyelői a három hónapos intervallum gyakori túllépését tapasztalták, és a törvénysértő vállalatokat megbírságolták.

A közlemény szerint egyenként 400 ezer lejre büntették a következő vállalatokat: E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea, Distribuţie Energie Electrică România, Distribuţie Energie Oltenia és Delgaz Grid.

Az ANRE közölte azt is, hogy 2022. december 16-tól szigorították a szankciókat: 100 ezer lej és 1 millió lej közötti bírságot kaphatnak a villamosenergia-elosztó hálózatok üzemeltetői, ha nem olvassák le legalább háromhavonta a fogyasztásmérőket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!