Egyetlen cég sem jelentkezett a Brassó-Bákó autópálya megtervezésére

2023. január 17. – 13:50

Másolás

Vágólapra másolva

Az ajánlatok benyújtására kiírt határidő utolsó napján felfüggesztette a Brassó-Bákó, Háromszéken is áthaladó autópálya tervezésére kiírt pályázatot az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR), mivel egyetlen vállalat sem jelentkezett a munkálatok elvégzésére – írja a G4media.

A portál megjegyzi, hogy miután az állami vállalat tavaly felbontotta a szerződést a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését megkezdő tervezőcéggel, a Search Corporation nevű vállalattal, most az eredeti összeg többszöröséért sem talált kivitelezőt a munka folytatására.

A 2022. november 24-én közzétett, hétfőn felfüggesztett kiírás szerint a szerződés maximális értéke 63,3 millió lej lehetett volna, viszont a CNAIR-nél vélhetően már jóval az ajánlattételi határidő lejárta előtt azzal szembesültek, hogy egyetlen cég sem érdeklődik a munka befejezése iránt.

A Brassó-Bákó autópálya tervezésére 2020-ban írták alá az első szerződést, akkor még 20 millió lej értékben, de tavaly ősszel, az útvonallehetőségek elemzésekor felbontották azt a Search Corporation-nel, mivel az építkezési ágazatban jelentkező áremelkedések miatt a cégnél úgy ítélték meg, hogy már nem férnek bele a korábban leszerződött árba.

A tervezett autópálya hossza egyébként 162 kilométer lenne.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!