Egyetlen cég sem jelentkezett a Brassó-Bákó autópálya megtervezésére

2023. január 17. – 13:50

Másolás

Vágólapra másolva

Az ajánlatok benyújtására kiírt határidő utolsó napján felfüggesztette a Brassó-Bákó, Háromszéken is áthaladó autópálya tervezésére kiírt pályázatot az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR), mivel egyetlen vállalat sem jelentkezett a munkálatok elvégzésére – írja a G4media.

A portál megjegyzi, hogy miután az állami vállalat tavaly felbontotta a szerződést a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését megkezdő tervezőcéggel, a Search Corporation nevű vállalattal, most az eredeti összeg többszöröséért sem talált kivitelezőt a munka folytatására.

A 2022. november 24-én közzétett, hétfőn felfüggesztett kiírás szerint a szerződés maximális értéke 63,3 millió lej lehetett volna, viszont a CNAIR-nél vélhetően már jóval az ajánlattételi határidő lejárta előtt azzal szembesültek, hogy egyetlen cég sem érdeklődik a munka befejezése iránt.

A Brassó-Bákó autópálya tervezésére 2020-ban írták alá az első szerződést, akkor még 20 millió lej értékben, de tavaly ősszel, az útvonallehetőségek elemzésekor felbontották azt a Search Corporation-nel, mivel az építkezési ágazatban jelentkező áremelkedések miatt a cégnél úgy ítélték meg, hogy már nem férnek bele a korábban leszerződött árba.

A tervezett autópálya hossza egyébként 162 kilométer lenne.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!