Több mint 200 millió lejből bővítik a nagyváradi repülőtér utasterminálját

2022. december 30. – 15:14

Másolás

Vágólapra másolva

A szállítás minisztérium csütörtökön aláírta a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér utastermináljának bővítését célzó 212,84 millió lej értékű finanszírozási szerződést – közölte Sorin Grindeanu a Facebookon.

Az összegből jövő év végéig megtoldják az épületet egy újabb épületszárnnyal a schengeni és nem-schengeni országokba induló és onnan érkező utasok számára, meghosszabbítják a bekötőutakat, kibővítik a parkolókat és egy repülőgép-jégtelenítő berendezést is beszereznek.

A terminál bővítése után az utasfelvételi kapacitása gyakorlatilag megduplázódik, 400 utas/óráról 800 utas/órára emelkedik mind a belföldi, mind a nemzetközi járatokon.

A kibővített épületben üzlethelyiségek is helyet kapnak, valamint irodahelyiségek az adminisztratív személyzet, a határrendészet, a vámhivatal és a hírszolgálat számára.

A projekt megvalósítása révén a beépített terület a jelenlegi 2925 négyzetméterről körülbelül 12 500 négyzetméterre nő.

A projekt gyakorlatba ültetésére szánt idő 8 hónap, ebből kettőt a tervek kidolgozására, hat hónapot a kivitelezésre fordítanak.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!