Nem kell nyilatkozatot benyújtaniuk az áramfogyasztás kedvezményes árú számlázásához a több fogyasztási hellyel rendelkezőknek

2022. december 29. – 07:41

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogadta szerdai ülésén a kormány azt a rendeletet, amellyel eltörlik az áramfogyasztás kedvezményes árú számlázását kérelmező nyilatkozatot a több fogyasztási hellyel rendelkezők esetében – írja az Agerpres.

Az energiaügyi minisztérium államtitkára, Dan Drăgan a kormányülést követően rámutatott, az energiaárak korlátozásáról és kompenzálásáról szóló sürgősségi rendeletet módosító jogszabály előírja, hogy a fogyasztási helyek számától függetlenül bárki részesülhet a kedvezményes tarifából, ha a havi áramfogyasztása az adott határérték alatt van, és nem kell ehhez nyilatkozatot benyújtania.

A másik három kategóriába tartozók, azaz a legalább egy kiskorút egyedül nevelő szülők, a gyógykezelésükre elektromos orvosi műszereket használó fogyasztók és a legalább három kiskorút eltartó családok esetében továbbra is szükséges a nyilatkozat, hogy a fogyasztástól függetlenül részesülhessenek a legalacsonyabb, kilowattóránként 0,68 lejes díjszabásban – magyarázta az államtitkár.

Dan Drăgan hozzátette, a szerdán elfogadott rendelet egyértelművé teszi azt is, hogy a kedvezményes árú számlázáshoz nincs szükség az adott helyiségben élők és az energiaszolgáltató közötti szerződésre, elegendő a lakástulajdonos és a szolgáltató közötti szerződés.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!