Támogatásban részesülhetnek a burgonya-, zöldség- és gyümölcstermesztők

2022. december 22. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

Első házként szavazta meg a szenátus azt a jogszabálytervezetet, amely állami támogatásban részesítené azokat a mezőgazdasági termelőket, amelyek zöldség-, gyümölcs- és krumplitermesztéssel foglalkoznak.

A jogszabály értelmében a támogatás mértéke a forgalmazott termelés értékének húsz százaléka lehet. Engedélyezett természetes személyek (PFA), egyéni vállalkozók (ÎI), családi vállalkozások számára a támogatás éves felsőhatára 100 ezer euró, valamint szövetkezetek és termelői szervezetek esetében 300 ezer euró. Mindez a termékek csomagolására, címkézésére, raktározására és szállítására fordítható. A támogatás negyedéves részletekben kerül folyósításra, hároméves periódusra igényelhetik a krumpli-, zöldség- és gyümölcstermesztők – részletezi az RMDSZ közleménye.

A jogszabálytervezet esetében a végső döntést a képviselőház hozza meg, majd az államelnöki kihirdetést követően léphet hatályba.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!