Egyre valószínűbb, hogy késni fog az A3-as autópálya Magyarnádas és Magyarzsombor közötti szakaszának átadása

2022. december 16. – 18:49

Másolás

Vágólapra másolva

Az Észak-erdélyi autópálya (A3) Magyarnádas (Kolozs megye) és Magyarzsombor (Szilágy megye) közötti szakaszának kivitelezésére 2025. februárjáig tolták ki a határidőt az új építkezési ütemtervek miatt. Az Economedia gazdasági portál szerint így eléggé valószínűtlen, hogy a 2023-as év végére ígért átadás valóban megtörténik, azonban fontos megjegyezni: a kivitelező nagyon gyorsan haladt, közel 50%-át elvégezték a szükséges munkálatoknak.

A Pro Infrastruktúra Egyesület pénteki Facebook-bejegyzésében rámutat: lett volna esély arra, hogy a szóban forgó, 30 kilométer hosszú szakaszt a jövő év második felében átadják a forgalomnak, viszont a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) rengeteget késlekedett a földcsuszamlások okozta problémák miatt szükségessé vált új műszaki tervek jóváhagyásával.

Az egyesület képviselői szerint problémát jelent, hogy az építő konzorcium számos más autópálya-szakasz megépítésére kiírt tendert is elnyert (többek között az A7-es pálya bizonyos szakaszait), így az erőforrásait más területekre összpontosíthatják majd, hisz a Magyarnádas-Magyarzsombor szakaszra bőven lesz idejük.

„A lehetőségeiket figyelembe véve a kivitelező 2024. harmadik vagy negyedik negyedévében átadhatná a szakaszt, de minden bizonnyal nem ez lesz számukra a prioritás. Annyi biztos, hogy 2023. szóba sem jöhet, mivel a kivitelező bármilyen következmény nélkül 2025 elejéig hosszabbíthat” – írják bejegyzésükben.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!