Egyre valószínűbb, hogy késni fog az A3-as autópálya Magyarnádas és Magyarzsombor közötti szakaszának átadása

2022. december 16. – 18:49

Másolás

Vágólapra másolva

Az Észak-erdélyi autópálya (A3) Magyarnádas (Kolozs megye) és Magyarzsombor (Szilágy megye) közötti szakaszának kivitelezésére 2025. februárjáig tolták ki a határidőt az új építkezési ütemtervek miatt. Az Economedia gazdasági portál szerint így eléggé valószínűtlen, hogy a 2023-as év végére ígért átadás valóban megtörténik, azonban fontos megjegyezni: a kivitelező nagyon gyorsan haladt, közel 50%-át elvégezték a szükséges munkálatoknak.

A Pro Infrastruktúra Egyesület pénteki Facebook-bejegyzésében rámutat: lett volna esély arra, hogy a szóban forgó, 30 kilométer hosszú szakaszt a jövő év második felében átadják a forgalomnak, viszont a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) rengeteget késlekedett a földcsuszamlások okozta problémák miatt szükségessé vált új műszaki tervek jóváhagyásával.

Az egyesület képviselői szerint problémát jelent, hogy az építő konzorcium számos más autópálya-szakasz megépítésére kiírt tendert is elnyert (többek között az A7-es pálya bizonyos szakaszait), így az erőforrásait más területekre összpontosíthatják majd, hisz a Magyarnádas-Magyarzsombor szakaszra bőven lesz idejük.

„A lehetőségeiket figyelembe véve a kivitelező 2024. harmadik vagy negyedik negyedévében átadhatná a szakaszt, de minden bizonnyal nem ez lesz számukra a prioritás. Annyi biztos, hogy 2023. szóba sem jöhet, mivel a kivitelező bármilyen következmény nélkül 2025 elejéig hosszabbíthat” – írják bejegyzésükben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!