Új elnököt választott a Romániai Magyar Közgazdász Társaság

2022. december 14. – 20:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

December 10-én tisztújító közgyűlést tartott a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, ahol a küldöttek Nagy Károlynak szavaztak bizalmat a következő két évre – közölte szerdán a szervezet.

A közgyűlésen az országos szervezet területi képviselői vettek részt, Gyerkó László leköszönő elnök beszámolója után bemutatkozott a két jelölt: Gergely László Zoltán a szervezet korábbi alelnöke, a csíkszeredai fiók elnöke, illetve Nagy Károly, akit a Küldöttgyűlés titkos szavazással választott meg.

„Az RMKT egy jó szervezet – az az álmom, hogy nagyszerű legyen” – mondta az új elnök, akinek nem ismeretlen a civilszervezeti tevékenység, hiszen egyetemistaként a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) elnöke is volt, majd később az EMT ügyvezetője és 6 évig elnökhelyettese. Nem idegen számára a nonprofit szervezetek működése, így határozott elképzelései vannak az RMKT új programjait és működését illetően is: célja, hogy a területi szervezeteket segítse a megerősödésben, illetve, hogy a szakmai programok skáláját kibővítse.

Az országos elnökség további tagjai: dr. Csepeti Ádám a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa, a BBTE előadótanára, Juhász Jácint a BBTE adjunktusa, Székely Farkas Tímea közgazdász, vállalkozó – környezetvédelmi szakember, Szilágyi Nándor pályázati szakértő, Szőcs Endre vállalkozó és Tankó Attila az ifjúsági frakció elnöke.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!