Új elnököt választott a Romániai Magyar Közgazdász Társaság

2022. december 14. – 20:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

December 10-én tisztújító közgyűlést tartott a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, ahol a küldöttek Nagy Károlynak szavaztak bizalmat a következő két évre – közölte szerdán a szervezet.

A közgyűlésen az országos szervezet területi képviselői vettek részt, Gyerkó László leköszönő elnök beszámolója után bemutatkozott a két jelölt: Gergely László Zoltán a szervezet korábbi alelnöke, a csíkszeredai fiók elnöke, illetve Nagy Károly, akit a Küldöttgyűlés titkos szavazással választott meg.

„Az RMKT egy jó szervezet – az az álmom, hogy nagyszerű legyen” – mondta az új elnök, akinek nem ismeretlen a civilszervezeti tevékenység, hiszen egyetemistaként a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) elnöke is volt, majd később az EMT ügyvezetője és 6 évig elnökhelyettese. Nem idegen számára a nonprofit szervezetek működése, így határozott elképzelései vannak az RMKT új programjait és működését illetően is: célja, hogy a területi szervezeteket segítse a megerősödésben, illetve, hogy a szakmai programok skáláját kibővítse.

Az országos elnökség további tagjai: dr. Csepeti Ádám a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa, a BBTE előadótanára, Juhász Jácint a BBTE adjunktusa, Székely Farkas Tímea közgazdász, vállalkozó – környezetvédelmi szakember, Szilágyi Nándor pályázati szakértő, Szőcs Endre vállalkozó és Tankó Attila az ifjúsági frakció elnöke.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!