Négy romániai repülőteret hagy ott a Ryanair, összesen 15 járat érintett

2022. december 14. – 17:28

Másolás

Vágólapra másolva

A Ryanair bejelentette, hogy négy romániai légikikötő esetében összesen 15 járatot szüntet meg 2023 március végétől – írja a Boardingpass.ro. Az ír tulajdonú légitársaság Nagyváradról, Nagyszebenből, Temesvárról és Suceaváról induló járatait más városokba szervezi át. A fapados cég a Bihon portál megkeresésére azt is egyértelműen jelezte, hogy Nagyvárad esetében a szubvenciók hiányával volt elégedetlen.

A Bihon emlékeztet, 2021 júliusában a Ryanair annak köszonhetően indított járatokat a nagyváradi repülőtérről, hogy 800 ezer euró értékű, a nagyváradi önkormányzat által a légitársaságnak fizetett szubvencióról született megállapodás a felek között. Ez a szerződés a portál szerint októberben lejárt, és mivel a légitársaság nem tudott megegyezni újabb támogatásról, ezért úgy döntött, hogy máshová szervezi át a kapacitásait.

A mostani döntés értelmében Londonba és Milánóba nem indulnak többé Ryanair-járatok március végétől Nagyváradról, és a már felfüggesztett Nagyvárad-Bologna és Nagyvárad-Weeze útvonalak sem indulnak újra.

A nagyszebeni repülőteret még érzékenyebben érinti az ír vállalat döntése, innen Trevisóba, Brüsszelbe, Dublinba, Bécsbe március végén indulnak az utolsó járatok, míg a Bologna, Billund, Corfu, Milánó (MXP) és Liverpool felé a már amúgyis felfüggesztett járatokat újra sem indítják.

Temesvárról a Milánóba közlekedő járat szűnik meg tavasszal, és a már felfüggesztett Temesvár-Bukarest járat nem indul újra.

Suceaváról pedig összesen hat jelenleg is működő járatot érint a döntés (Brüsszel, Dublin, Manchester, Milánó, Róma, Treviso), a Suceava-Bécs járat pedig nem indul újra.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!