Négy romániai repülőteret hagy ott a Ryanair, összesen 15 járat érintett

2022. december 14. – 17:28

Másolás

Vágólapra másolva

A Ryanair bejelentette, hogy négy romániai légikikötő esetében összesen 15 járatot szüntet meg 2023 március végétől – írja a Boardingpass.ro. Az ír tulajdonú légitársaság Nagyváradról, Nagyszebenből, Temesvárról és Suceaváról induló járatait más városokba szervezi át. A fapados cég a Bihon portál megkeresésére azt is egyértelműen jelezte, hogy Nagyvárad esetében a szubvenciók hiányával volt elégedetlen.

A Bihon emlékeztet, 2021 júliusában a Ryanair annak köszonhetően indított járatokat a nagyváradi repülőtérről, hogy 800 ezer euró értékű, a nagyváradi önkormányzat által a légitársaságnak fizetett szubvencióról született megállapodás a felek között. Ez a szerződés a portál szerint októberben lejárt, és mivel a légitársaság nem tudott megegyezni újabb támogatásról, ezért úgy döntött, hogy máshová szervezi át a kapacitásait.

A mostani döntés értelmében Londonba és Milánóba nem indulnak többé Ryanair-járatok március végétől Nagyváradról, és a már felfüggesztett Nagyvárad-Bologna és Nagyvárad-Weeze útvonalak sem indulnak újra.

A nagyszebeni repülőteret még érzékenyebben érinti az ír vállalat döntése, innen Trevisóba, Brüsszelbe, Dublinba, Bécsbe március végén indulnak az utolsó járatok, míg a Bologna, Billund, Corfu, Milánó (MXP) és Liverpool felé a már amúgyis felfüggesztett járatokat újra sem indítják.

Temesvárról a Milánóba közlekedő járat szűnik meg tavasszal, és a már felfüggesztett Temesvár-Bukarest járat nem indul újra.

Suceaváról pedig összesen hat jelenleg is működő járatot érint a döntés (Brüsszel, Dublin, Manchester, Milánó, Róma, Treviso), a Suceava-Bécs járat pedig nem indul újra.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!