Hétfőn tesztelték volna a brassói reptér navigációs rendszerét, a havazás miatt halasztani kellett

2022. december 12. – 09:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elhalasztják a brassói reptéren december 12-re tervezett procedúrát, amellyel a reptér rádiónavigációs rendszerét tesztelték volna – írta meg a sepsiszentgyörgyi We Radio. „Az úgynevezett kalibrációs repülést (Visual Flight Rules – VFR) optimális légköri és látási viszonyok között hajtják végre, ezek a feltételek hétfőn nem teljesültek, így a repülést el kell halasztani” – közölték a Brassó Megyei Tanács képviselői a rádió szerint.

A sajtó szerint a navigációs berendezések beállításában résztvevő repülő hétfőn hajnalban indult volna Bukarestből, majd 8:30-kor kellett volna landoljon a vidombáki kifutón. A gép ezt követően újra felszállt volna, hogy a megfelelő beállításokat és méréseket elvégezzék.

A rádionavigációs rendszer beállítása, illetve az üzemeltetési eljárások ellenőrzései az utolsó fontos lépéseknek számítanak a Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér megnyitásához.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!