Magyar-román vízipari konferenciát szerveztek Kolozsváron

2022. december 12. – 14:16

Másolás

Vágólapra másolva

Első alkalommal tartottak Magyar-Román Vízipari Szakmai és Üzleti Találkozót múlt héten, a kolozsvári eseményen 22 magyarországi és 26 romániai vállalat és intézmény vett részt – derül ki a szerkesztőségünknek küldött közleményből.

A rendezvényt Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.-vel együttműködésben szervezte. A közleményük szerint az volt a cél az üzleti találkozóval, hogy párbeszédet indítsanak el a vízügyi szektorban működő magyar vállalatok képviselői és a romániai szakemberek között.

Az eseményen előadást tarott Pásztor Sándor, a nagyváradi Körösök Vízügyi Igazgatóság (ABA Crișuri) igazgatója, Tánczos Barna Románia környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszterének főtanácsadója is, aki az előadását követően bejelentette, hogy a kolozsvári vízipari találkozón megkezdett vízügyi szakmai együttműködést várhatóan 2023. február-márciusban Bukarestben miniszteri részvétellel tervezett, újabb konferencián kívánják folytatni.

A találkozón többek között előadást tartott Szabó János a gyulai Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) igazgatója, Olti Ágoston az OTP Consulting Romania vezérigazgatója, Bűkfeyes-Rákossy Zsombor, a Goodwill Consulting pályázatíró értékesítési vezetője, Călin Neamțu, a kolozsvári Szamos Vízművek Rt. vezérigazgatója, Tóth Zsolt, a Fővárosi Vízművek Zrt. mérnökszolgálati osztályvezetője, Lucian Pavel a romániai Klarwin környezetvédelmi részlegének vezetője valamint Kovács Tamás, a Szabadics Építőipari Zrt. elnöke. Az esemény margóján a magyarországi vállalatok képviselői ugyanakkor Kolozsvár szennyvíztisztító telepén is látogatást tettek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!