Bosszú: kipakolná egy lakótársulás a tömbházuk földszintjén működő osztrák bankot és holland üzletet

2022. december 9. – 13:18

Bosszú: kipakolná egy lakótársulás a tömbházuk földszintjén működő osztrák bankot és holland üzletet
Az érintett Raiffeisen Bank fiók – Fotó: Google Street View

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Iași-i lakóközösség azzal állna bosszút Ausztrián és Hollandián a schengeni csatlakozással kapcsolatos csütörtöki vétójuk miatt, hogy kiköltöztetnék a tömbházuk földszinti, kereskedelmi helyiségeiből az ott működő Raiffeisen Bank fiókot és Mega Image áruházat. A Raiffeisen Bank az osztrák Raiffeisen Csoport leánybankja, míg a Mega Image egy holland-belga tulajdonban lévő cégcsoport, a Delhaize romániai leányvállalata.

A Iași-i Ștefan cel Mare sugárúton működő A1-2 jelzésű tömbház lakóközösségi ügyeit intéző szövetség mindezt azzal érné el, hogy a lakók nem hosszabbítják meg a működéshez szükséges üzemeltetési engedélyeket. A közösségi médiában szervezkedő lakástulajdonosok a helyi Dezvaluirea portál szerint igencsak elszántak, és többségük egyetért az ötlettel.

A lap megkereste a lakószövetség elnökét, aki elmagyarázta, hogy a kereskedelmi egységek működési engedélyét általában évente szokták meghosszabbítani, de most az egyik egység esetében lejárt ez az engedély, a másik esetben pedig egy korábbi lakószövetség állította azt ki, tehát ők már nem tekintik azt érvényesnek. Pavel Pântea szerint minden laköközösség hasonlóan kellene eljárjon, hogy „Ausztria és Hollandia is lássa, nem nézzük ölbe tett kézzel azt, amit velünk tettek” – mondta Pântea, aki szerint a fiók és a bolt azért is kiszolgáltatottak velük szemben, mert gyakorlatilag minden közüzemi szolgáltatást a lakóközösség nyújt számukra.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!