Bicikliúttal kötnék össze Kolozsvárt és Nagyváradot

2022. december 9. – 16:23

Másolás

Vágólapra másolva

Megállapodást kötött Kolozs, Bihar és Fehér megye arról, hogy az országos helyreállítási terv (PNRR) alapján bicikliutakkal kötik össze a három megyét. A leghangzatosabb ígéretet ennek kapcsán Alin Tișe, Kolozs Megye Tanácsának elnöke tette, aki szerint a projekt részeként bicikliút-összeköttetés épül Kolozsvár és Nagyvárad között.

A projektről Tișe egy Facebook bejegyzésben ír, amelyben az áll, hogy a bicikliút-hálózat Kolozs megyei része 224 kilométer hosszú lesz, összesen 20 települést, 18 községet és 2 várost fog érinteni. A projekt rövid leírása mellé pedig egy térképet is mellékel, magyarázatként pedig csak annyit fűz hozzá, hogy lesznek hegyi- és Szamos-menti szakaszok is.

A tanácselnök bejegyzése szerint a beruházást teljes mértékben a helyreállítási tervből fogják finanszírozni, 1 kilométer bicikliút megépítése 82 500 euróba kerül.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!