Bicikliúttal kötnék össze Kolozsvárt és Nagyváradot

2022. december 9. – 16:23

Másolás

Vágólapra másolva

Megállapodást kötött Kolozs, Bihar és Fehér megye arról, hogy az országos helyreállítási terv (PNRR) alapján bicikliutakkal kötik össze a három megyét. A leghangzatosabb ígéretet ennek kapcsán Alin Tișe, Kolozs Megye Tanácsának elnöke tette, aki szerint a projekt részeként bicikliút-összeköttetés épül Kolozsvár és Nagyvárad között.

A projektről Tișe egy Facebook bejegyzésben ír, amelyben az áll, hogy a bicikliút-hálózat Kolozs megyei része 224 kilométer hosszú lesz, összesen 20 települést, 18 községet és 2 várost fog érinteni. A projekt rövid leírása mellé pedig egy térképet is mellékel, magyarázatként pedig csak annyit fűz hozzá, hogy lesznek hegyi- és Szamos-menti szakaszok is.

A tanácselnök bejegyzése szerint a beruházást teljes mértékben a helyreállítási tervből fogják finanszírozni, 1 kilométer bicikliút megépítése 82 500 euróba kerül.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!