Ipari alpinista vállalkozás vehette át a Kovászna Megye Fiatal Vállalkozói Díjat

2022. december 7. – 16:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A sepsiszentgyörgyi Junior Businnes Club (JBC) a 2022-es évet záró gálaestjén több díjat adott át a megyében tevékenykedő fiatal vállalkozóknak:

A 2022-es Kovászna Megye Fiatal Vállalkozói Díjat Mihály Andor, a Malcone Rope Kft. tulajdonosa kapta. A vállalkozás profilja az ipari alpinizmus, több típusú magaslati munkálatot vállalnak, legyen az favágástól a festésig és mosásig, de cementgyárak kéményeimben is otthonosan mozognak. Eddigi legnagyobb munkálatuk az újonnan épített Sepsi OSK stadion hangrendszerének és a székrendszerének a beépítése volt.

Az Év Női Fiatal Vállalkozója Díjat idén Magyarosi Orsolya és Szabó Kinga, a Physioart Kft. tulajdonosai kapták, akik sepsiszentgyörgyi munkaponttal egy rehabilitációs központot indítottak. Karácsony Zsolt JBC-elnöktől megtudtuk: a Fiatal Vállalkozói Díjat és a Női Vállalkozó Díjat a 2021-es év teljesítménye alapján választották ki, azaz a múlt évi forgalom, profit és alkalmazotti szám szerint.

Az Év Fiatal Vezetője Díjat a JBC vezetősége Olasz-Nagy Andrásnak, az Olas-Service Kft. képviselőjének adta át. A díj olyan fiatal vezetőket ismer el, akik 35 éves korukig fontos eredményeket értek el vezetőként. Olasz-Nagy munkássága által az autószerelést népszerűsíti, helyi és külföldi fiataloknak segít, hogy elsajátítsák a szakmát.

Az Év Felfedezettje Díjat, Gödri Mártis Huba és Vizi Attila sepsiszentgyörgyi végzős diákok érdemelték ki, akik a helyi TEDx konferencia szervezői voltak.

A 2022-es évben a JBC több száz fiatalt és fiatal vállalkozót vonzott be programjaiba. A december 3-án megszervezett 13. évzáró ünnepségen Karácsony Zsolt, a JBC elnöke köszöntötte a résztvevőket: országos képviselőket, Kovászna megyei gazdasági intézmények vezetőit, cégvezetőket és fiatal vállalkozókat. A köszöntő beszéd fő üzenete a közösségépítés fontossága volt, amelyre épül az ifjúsági-gazdasági egyesület.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!