Háztartási gépek roncsprogramja: hűtőszekrényekre és mosógépekre is lehet értékjegyet foglalni hétfőtől

2022. december 5. – 11:52

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn 10 órakor rajtolt el a háztartási gépek roncsprogramjának idei második kiadásának első szakasza, amelyben mosógépekre, mosogatóképekre, hűtőszekrényekre és fagyasztókra lehet értékjegyeket lefoglalni – tájékoztatott a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM).

A közlemény szerint hétfőn 10 órától péntek éjfélig vagy a 25 millió lejes keret kimerüléséig lehet vouchereket foglalni.

Az értékjegy névre szóló és nem ruházható át más személyre, csak az használhatja fel, akinek a nevére kiállították. A lefoglalt értékjegyeket az érvényesítéstől számított hét napon belül be kell váltani. Azok a regisztráltak, akik a program első kiadásában lefoglalt értékjegyet nem használták fel, ebben az évben már nem igényelhetnek támogatást ugyanarra a típusú háztartási gépre.

A háztartási gépek roncsprogramjának második szakaszában (december 12-16. között vagy a keret kimerüléséig) laptopokra és táblagépekre, a harmadik szakaszban (december 19-23. vagy a keret kimerüléséig) légkondicionáló berendezésekre, ruhaszárító gépekre és porszívókra lehet majd vouchereket igényelni. A második szakasz költségvetése 10 millió lej, a harmadikra 15 millió lejt szánnak.

A mosógépek és mosogatógépek, légkondicionáló berendezések, hűtők, fagyasztószekrények és -ládák, ruhaszárító gépek vásárlását 400 lejjel, a porszívók beszerzését 200 lejjel támogatják a program keretében, laptopokra 500 lejes, táblagépekre 300 lejes voucher igényelhető.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!