Háztartási gépek roncsprogramja: hűtőszekrényekre és mosógépekre is lehet értékjegyet foglalni hétfőtől

2022. december 5. – 11:52

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn 10 órakor rajtolt el a háztartási gépek roncsprogramjának idei második kiadásának első szakasza, amelyben mosógépekre, mosogatóképekre, hűtőszekrényekre és fagyasztókra lehet értékjegyeket lefoglalni – tájékoztatott a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM).

A közlemény szerint hétfőn 10 órától péntek éjfélig vagy a 25 millió lejes keret kimerüléséig lehet vouchereket foglalni.

Az értékjegy névre szóló és nem ruházható át más személyre, csak az használhatja fel, akinek a nevére kiállították. A lefoglalt értékjegyeket az érvényesítéstől számított hét napon belül be kell váltani. Azok a regisztráltak, akik a program első kiadásában lefoglalt értékjegyet nem használták fel, ebben az évben már nem igényelhetnek támogatást ugyanarra a típusú háztartási gépre.

A háztartási gépek roncsprogramjának második szakaszában (december 12-16. között vagy a keret kimerüléséig) laptopokra és táblagépekre, a harmadik szakaszban (december 19-23. vagy a keret kimerüléséig) légkondicionáló berendezésekre, ruhaszárító gépekre és porszívókra lehet majd vouchereket igényelni. A második szakasz költségvetése 10 millió lej, a harmadikra 15 millió lejt szánnak.

A mosógépek és mosogatógépek, légkondicionáló berendezések, hűtők, fagyasztószekrények és -ládák, ruhaszárító gépek vásárlását 400 lejjel, a porszívók beszerzését 200 lejjel támogatják a program keretében, laptopokra 500 lejes, táblagépekre 300 lejes voucher igényelhető.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!