Banktól vásárol közel 6 millió euróért irodaházat a kolozsvári önkormányzat

2022. december 5. – 12:53

frissítve

Banktól vásárol közel 6 millió euróért irodaházat a kolozsvári önkormányzat
A kolozsvári önkormányzat által megvásárolt ingatlan, ami hosszú ideig a BCR székházaként működött – Fotó: Tóth Helga / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

A kolozsvári önkormányzat 5,8 millió euróért vásárolja meg azt a hét emeletes irodaházat a Malom utcában (George Barițiu), amely jelenleg még a Román Kereskedelmi Bank (BCR) tulajdonában van. A Monitorul Cluj szerint a tulajdonos korábban még 6,5 millió eurót kért az ingatlanért.

A kolozsvári helyi tanács még júliusban döntött úgy, hogy élni fog elővásárlási jogával, igaz, Emil Boc polgármesternek meg kellett győznie a tranzakcióval kapcsolatban meglehetősen tartózkodó álláspontot képviselő tanácsosokat.

Az összesen 1035 négyzetméteren elterülő ingatlanért a városháza még idén december 21-ig ki kell fizesse a vételárat. A polgármester azzal érvel, hogy egyszerűen nem volt a piacon más elérhető ingatlan, amely megfelelt volna a céljaiknak.

Miért kellett a városházának az ingatlan?

Emil Boc több okkal is magyarázta, hogy miért van szükség az ingatlan megvásárlására. Egyrészt, a tervek szerint jövőtől a hivatal alkalmazottainak egy részét ide költöztetik át abból a városháza udvarán található melléképületből, amely a következő időszakban a metró építésével kapcsolatos munkálatok miatt lebontásra kerül.

A Malom utcai irodaházba költöznének emellett a Deák Ferenc (Eroilor) 1-es szám alatt található épületből is, mivel az ingatlan a következő időszakban felújítják. Költöztetnék az alkalmazottakat ugyanakkor a városháza főépületének legfelső szintjéről is a tetőszerkezet tervezett felújítása miatt is.

Arról egyelőre a kolozsvári önkormányzat nem közölt részleteket, hogy konkrétan mely szolgáltatások és irodák kerülnek át az új épületbe.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!