Közel ötödével csökkent Románia földgázimportja az idei első kilenc hónapban

2022. december 4. – 13:29

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei év első kilenc hónapjában Románia 19,2 százalékkal kevesebb földgázt importált, mint az elmúlt év azonos időszakában – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) adataiból. A hazai földgázkitermelés is csökkent ebben a periódusban, 4,3 százalékkal.

Az Agerpres a friss statisztikákkal kapcsolatban kiemeli, összesen 6,8 millió tonna kőolaj-egyenértékű (toe) földgázmennyiségből a hazai termelés 5,1 millió toe, az import pedig 1,6 millió toe volt, utóbbi a teljes mennyiség 23,5 százalékának felelt meg. Ezzel szemben a nyersolajimport 25 százalékkal 6,4 millió toe-ra, míg az importált kőolajtermékek mennyisége 22 százalékkal 2,3 millió toe-ra csökkent.

Az Országos Stratégiai és Előrejelzési Bizottság becslése szerint 2022 végére a hazai kitermelésű fölgázkitermelés év végére eléri a 7,45 millió toe-t, az import pedig a 2,3 millió toe-t.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!