Közel ötödével csökkent Románia földgázimportja az idei első kilenc hónapban

2022. december 4. – 13:29

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei év első kilenc hónapjában Románia 19,2 százalékkal kevesebb földgázt importált, mint az elmúlt év azonos időszakában – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) adataiból. A hazai földgázkitermelés is csökkent ebben a periódusban, 4,3 százalékkal.

Az Agerpres a friss statisztikákkal kapcsolatban kiemeli, összesen 6,8 millió tonna kőolaj-egyenértékű (toe) földgázmennyiségből a hazai termelés 5,1 millió toe, az import pedig 1,6 millió toe volt, utóbbi a teljes mennyiség 23,5 százalékának felelt meg. Ezzel szemben a nyersolajimport 25 százalékkal 6,4 millió toe-ra, míg az importált kőolajtermékek mennyisége 22 százalékkal 2,3 millió toe-ra csökkent.

Az Országos Stratégiai és Előrejelzési Bizottság becslése szerint 2022 végére a hazai kitermelésű fölgázkitermelés év végére eléri a 7,45 millió toe-t, az import pedig a 2,3 millió toe-t.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!