Elfogadta a kormány az izzók roncsprogramjáról szóló határozatot

2022. november 29. – 18:01

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogadta a kormány keddi ülésén az izzók roncsprogramjára vonatkozó határozatot – írja az Agerpres.

A roncsprogram keretében LED-es izzók vásárlására igényelhetnek utalványokat az érdeklődők. A kabinet arról is döntött, hogy 500 millió lejt fordítanak a közvilágításhoz használt régi lámpatestek és villanykörték kicserélésére. Mindkét programot a Környezetvédelmi Alap Igazgatóságának (AFM) költségvetéséből finanszírozzák.

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter szeptemberben jelentette be, hogy az AFM kidolgozta az izzókra vonatkozó roncsprogram útmutatóját. A tárcavezető akkor azt mondta, a LED-es izzók vásárlása a háztartási gépek roncsprogramjában megszokott módon zajlik majd. A régi izzóért járó utalvánnyal a programhoz csatlakozott üzletekhez kell fordulni, és az értékjeggyel új, kizárólag LED-es izzókat lehet vásárolni, amelyek jelentősen csökkentik a háztartások fogyasztását.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!