Elfogadta a kormány az izzók roncsprogramjáról szóló határozatot

2022. november 29. – 18:01

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogadta a kormány keddi ülésén az izzók roncsprogramjára vonatkozó határozatot – írja az Agerpres.

A roncsprogram keretében LED-es izzók vásárlására igényelhetnek utalványokat az érdeklődők. A kabinet arról is döntött, hogy 500 millió lejt fordítanak a közvilágításhoz használt régi lámpatestek és villanykörték kicserélésére. Mindkét programot a Környezetvédelmi Alap Igazgatóságának (AFM) költségvetéséből finanszírozzák.

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter szeptemberben jelentette be, hogy az AFM kidolgozta az izzókra vonatkozó roncsprogram útmutatóját. A tárcavezető akkor azt mondta, a LED-es izzók vásárlása a háztartási gépek roncsprogramjában megszokott módon zajlik majd. A régi izzóért járó utalvánnyal a programhoz csatlakozott üzletekhez kell fordulni, és az értékjeggyel új, kizárólag LED-es izzókat lehet vásárolni, amelyek jelentősen csökkentik a háztartások fogyasztását.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!