Tizenöt millió euróból újul meg a marosvásárhelyi Promenada Mall

2022. november 24. – 12:26

Másolás

Vágólapra másolva

Az Indotek Csoport, Magyarország egyik vezető befektetéskezelő cégcsoportja közel 15 millió euróból bővíti és megújítja a Marosvásárhelyen található plázáját, a Promenada Mallt. A közel 50 ezer négyzetméternyi területen elhelyezkedő épület korszerűsítését két ütemben valósítják meg. A pláza felújítási programjának első szakasza – a belső terek és a homlokzat megújítása – jelenleg is folyamatban van, miközben a bevásárlóközpont a megszokott módon üzemel. A beruházás következő fázisa jövőre veszi kezdetét, akkor az épület bővítése indul meg.

A vállalat közleménye kiemeli, hogy az ingatlan energiahatékonyságának növelése érdekében mintegy 5000 négyzetméternyi napelemet telepítenek az épületre közel 1 millió euróból.

A marosvásárhelyi ingatlantt egyébként a cég 2019-ben vásárolta meg, azóta tovább terjeszkedtek a romániai piacon, így már a Bukarest központjában található One Victoriei irodaház és a Băneasa Business Center is az társasághoz tartozik. A vállalat jelezte, hogy további terjeszkedést tervez a régióban, jelenleg több potenciális akvizícióról tárgyal.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!