Elindult a háztartási gépek roncsprogramjának új fordulója

2022. november 21. – 12:09

Másolás

Vágólapra másolva

A Környezetvédelmi Alap (AFM) hétfőn 10 órától elindította a háztartási gépek roncsprogramjának idei kiírásának második, november-decemberi fordulóját. A programban az érdeklődőknek 5 nap áll a rendelkezésére, hogy amennyiben a korábbi kiírások alkalmával nem tették, felhasználói fiókot hozzanak létre az erre a célra létesített informatikai rendzserben. A régi, nagy áramfogyasztású háztartási gépek lecserélését célzó program a regisztrálási periódus mellett három szakaszban zajlik:

  • A magánszemélyek regisztrálása november 21. és november 25. (23 óra 59 percig) között zajlik.
  • Az 1. szakasz december 5-én, reggel 10 órakor indul, és december 9-ig, vagy a támogatási keret kimerüléséig tart. Ebben a szakaszban mosógépekre, mosogatóképekre és hűtőszekrényekre és fagyasztókra lehet értékjegyeket lefoglalni. A támogatási keret 25 millió lej.
  • A 2. szakasz december 12-én, 10 órakor indul, és december 16-áig, vagy a támogatási összeg kimerüléséig tart. Ebben a szakaszban laptopokra és táblagépekre lehet értékjegyet lefoglalni. A támogatási keret 10 millió lej.
  • A 3. szakasz december 19-én, reggel 10 órakor indul, és december 23-áig, vagy a támogatási keret kimerüléséig tart. Ebben a szakaszban légkondicionáló berendezésekre, ruhaszárító gépekre és porszívókra lehet értékjegyet igényelni. A támogatási keret 15 millió lej.

„Felhívjuk mindazok figyelmét, akik érdeklődnek a program bármelyik szakaszában való részvétel iránt, hogy felhasználói fiók létrehozása szükséges. Ez a lépés nagyon fontos, mert ezen a fiókon keresztül mindhárom szakaszban az érdeklődő kiválaszthatja a kívánt készülékeket. Ha már rendelkezik a program korábbi kiadásaiban létrehozott felhasználói fiókkal, akkor nem kell új fiókot létrehoznia, csak be kell jelentkeznie a beállított e-mail címmel és jelszóval. Ha az érdeklődő elfelejtette a belépési adatokat, azokat a számítógépes alkalmazásban leírt lépésekkel vissza lehet állítani” – idézi az AFM közleménye Laurenţiu-Adrian Neculaescut, az AFM elnökét.

Mosó- és mosogatógépek, légkondicionáló berendezések, hűtők, fagyasztóládák, ruhaszárító gépek lecserélésére 400 lejes értékjegy, porszívókra 200 lejes értékjegy, laptopokra 500 lejes utalvány, táblagépekre pedig 300 lejes értékjegy jár.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!