Elindult a háztartási gépek roncsprogramjának új fordulója

2022. november 21. – 12:09

Másolás

Vágólapra másolva

A Környezetvédelmi Alap (AFM) hétfőn 10 órától elindította a háztartási gépek roncsprogramjának idei kiírásának második, november-decemberi fordulóját. A programban az érdeklődőknek 5 nap áll a rendelkezésére, hogy amennyiben a korábbi kiírások alkalmával nem tették, felhasználói fiókot hozzanak létre az erre a célra létesített informatikai rendzserben. A régi, nagy áramfogyasztású háztartási gépek lecserélését célzó program a regisztrálási periódus mellett három szakaszban zajlik:

  • A magánszemélyek regisztrálása november 21. és november 25. (23 óra 59 percig) között zajlik.
  • Az 1. szakasz december 5-én, reggel 10 órakor indul, és december 9-ig, vagy a támogatási keret kimerüléséig tart. Ebben a szakaszban mosógépekre, mosogatóképekre és hűtőszekrényekre és fagyasztókra lehet értékjegyeket lefoglalni. A támogatási keret 25 millió lej.
  • A 2. szakasz december 12-én, 10 órakor indul, és december 16-áig, vagy a támogatási összeg kimerüléséig tart. Ebben a szakaszban laptopokra és táblagépekre lehet értékjegyet lefoglalni. A támogatási keret 10 millió lej.
  • A 3. szakasz december 19-én, reggel 10 órakor indul, és december 23-áig, vagy a támogatási keret kimerüléséig tart. Ebben a szakaszban légkondicionáló berendezésekre, ruhaszárító gépekre és porszívókra lehet értékjegyet igényelni. A támogatási keret 15 millió lej.

„Felhívjuk mindazok figyelmét, akik érdeklődnek a program bármelyik szakaszában való részvétel iránt, hogy felhasználói fiók létrehozása szükséges. Ez a lépés nagyon fontos, mert ezen a fiókon keresztül mindhárom szakaszban az érdeklődő kiválaszthatja a kívánt készülékeket. Ha már rendelkezik a program korábbi kiadásaiban létrehozott felhasználói fiókkal, akkor nem kell új fiókot létrehoznia, csak be kell jelentkeznie a beállított e-mail címmel és jelszóval. Ha az érdeklődő elfelejtette a belépési adatokat, azokat a számítógépes alkalmazásban leírt lépésekkel vissza lehet állítani” – idézi az AFM közleménye Laurenţiu-Adrian Neculaescut, az AFM elnökét.

Mosó- és mosogatógépek, légkondicionáló berendezések, hűtők, fagyasztóládák, ruhaszárító gépek lecserélésére 400 lejes értékjegy, porszívókra 200 lejes értékjegy, laptopokra 500 lejes utalvány, táblagépekre pedig 300 lejes értékjegy jár.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!