A NECC – Nature Education Community Center nyerte a F2F-Fiatalok a fiatalokért mentorprogram fődíját

2022. november 16. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Nyílt nappal és a vállalkozások bemutatásával zárult szombaton Kolozsváron a Planetáriumban a F2F-Fiatalok a fiatalokért ingyenes vállalkozói mentorprogram első kiadása. A zsűri, valamint a mentorok értékelését követően a NECC – Nature Education Community Center vállalkozása nyerte a 2000 eurós fődíjat.

Az ingyenes vállalkozói mentorprogramon tizenkét fiatal csapat kapott lehetőséget arra, hogy elismert hazai szakemberektől, tapasztalt felsővezetőktől sajátítsa el a vállalkozás indításához és fejlesztéséhez szükséges ismereteket. A szakértők, trénerek és mentorok workshopok, valamint személyes és online találkozók keretében mentorálták a résztvevőket.

„A magyarországi Karson Consulting, valamint erdélyi vállalkozók együttműködésében megvalósított mentorprogram első kiadásában tizenkét csapat, öt mentor és hét szaktanácsadó vett részt október 3.- november 12. között. A döntőben hat csapat kiforrott és jól felépített üzleti ötletét hallgathattuk meg, akik ma már megfelelő tudás birtokában építhetik tovább vállalkozásaikat. A programot jövő év januárjától újraindítjuk, ismét olyan 18-35 év közötti fiatalokat jelentkezését várjuk majd, akik ötletfázisú vagy már annál előrébb tartó vállalkozásukat szeretnék fejleszteni” – mondta Balázsi-Pál Ágnes, a PONT Csoport stratégiai igazgatója és a mentorprogram zsűritagja.

A több mint egy hónapos mentorprogram Hűvös Ágnes és Orosz Adrián, a Karson Consulting stratégiai tanácsadóinak workshop-sorozatával indult november 6-án. A képzések alatt a pozicionálás és a pénzügyi tervezés területén, valamint a piaci validációs-terv elkészítésén dolgoztak együtt a csapatok a trénerekkel. Ezt követte az öt hetes együttműködés a mentorokkal és szaktanácsadókkal, akik az üzleti ötletek, tervek megvalósításában segítették a csapatokat.

A program mentorai és mentoráltjai:

  • a BLAZE design store – Kurjatkó-Radi Panka és Kurjatkó Tamás vállalkozása – mentoruk: Gündish Ágnes, a Nobila Casa ügyvezető igazgatója;
  • a Glitch Design Agency – Máthé Krisztina, Vajas Aliz és Moldován Zsuzsa üzleti ötlete – mentoruk: Gündish Ágnes a Nobila Casa ügyvezető igazgatója;
  • a MOTUS – PT & Nutrition – Balázs Eszter és Gyergyói Péter sportvállalkozása – mentoruk: Ilyés Szabolcs, a RegioConsult ügyvezető igazgatója;
  • a NECC – Nature Education Community Center – Láng Borbála és Szabó Csilla közösségi vállalkozása – mentoruk: Farkas András, a PONT Csoport stratégiai igazgatója;
  • a SZÜZSÉ újság, Szász Zsófia és Szász István Szilárd vállalkozása – mentoruk: Mostis Gergő a Planetarium Café vezetője és kulturális szervezője;
  • a KUBUK társasjáték-webshop – Rákossy Ágnes, Danikó Angyalka és Molnár Krisztina üzleti ötlete – mentoruk: Dr. Simon Károly, az IT Plus Cluster elnöke.

A pénzügy, HR, a marketing, és menedzsment területén szaktanácsadóként segítették a fiatal vállalkozókat: Arros Orsolya, a DreamJobs Roamania vezetője, Danguly Csongor, a Pertient Business Solutions alapítója, Erős Lóránt, a Cognitive Creators digitális ügynökség marketing vezetője, Gáti Csilla, a Ferex partner HR-menedzsere, Farkas András, a PONT Csoport – stratégiai igazgatója, B. Szabó Zsolt, a CreaThink Advertising kreatív igazgatója, valamint Vass Attila, a Creative Account ügyvezető partnere.

A zárórendezvényen a hat döntős bemutatta a vállalkozási tervét és a mentorprogramon elért eredményeiket. A mentorok pontozása és a zsűri – Balázsi-Pál Ágnes (PONT Csoport), Dezső Péter (Goodwill Consulting), Kelemen Attila (OTP Bank Románia), László Zoltán (RIF) – értékelése alapján a legjobb eredményt a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Biológia és Geológia Karán végzett diákok és egyetemi oktatók kezdeményezésében létrejött NECC – Nature Education Community Center érte el. A vállalkozás küldetése közelebb hozni a fiatalokhoz a természetet a foglalkozásaik által, amelyeken fontos szerepet kap a játszva tanulás. A természetismereti tevékenységeik nagy részét iskolákban és óvodákban tartják.

Az F2F-Fiatalok a fiatalokért mentorprogram szervezője a Kreatív Kolozsvár, partnere a RIF – RMKT Ifjúsági Frakció és a Magyar Ifjúsági Központ. A Kreatív Kolozsvár a PONT Csoport programja, az esemény része a K Plusz keretprogramnak.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!