A NECC – Nature Education Community Center nyerte a F2F-Fiatalok a fiatalokért mentorprogram fődíját

2022. november 16. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Nyílt nappal és a vállalkozások bemutatásával zárult szombaton Kolozsváron a Planetáriumban a F2F-Fiatalok a fiatalokért ingyenes vállalkozói mentorprogram első kiadása. A zsűri, valamint a mentorok értékelését követően a NECC – Nature Education Community Center vállalkozása nyerte a 2000 eurós fődíjat.

Az ingyenes vállalkozói mentorprogramon tizenkét fiatal csapat kapott lehetőséget arra, hogy elismert hazai szakemberektől, tapasztalt felsővezetőktől sajátítsa el a vállalkozás indításához és fejlesztéséhez szükséges ismereteket. A szakértők, trénerek és mentorok workshopok, valamint személyes és online találkozók keretében mentorálták a résztvevőket.

„A magyarországi Karson Consulting, valamint erdélyi vállalkozók együttműködésében megvalósított mentorprogram első kiadásában tizenkét csapat, öt mentor és hét szaktanácsadó vett részt október 3.- november 12. között. A döntőben hat csapat kiforrott és jól felépített üzleti ötletét hallgathattuk meg, akik ma már megfelelő tudás birtokában építhetik tovább vállalkozásaikat. A programot jövő év januárjától újraindítjuk, ismét olyan 18-35 év közötti fiatalokat jelentkezését várjuk majd, akik ötletfázisú vagy már annál előrébb tartó vállalkozásukat szeretnék fejleszteni” – mondta Balázsi-Pál Ágnes, a PONT Csoport stratégiai igazgatója és a mentorprogram zsűritagja.

A több mint egy hónapos mentorprogram Hűvös Ágnes és Orosz Adrián, a Karson Consulting stratégiai tanácsadóinak workshop-sorozatával indult november 6-án. A képzések alatt a pozicionálás és a pénzügyi tervezés területén, valamint a piaci validációs-terv elkészítésén dolgoztak együtt a csapatok a trénerekkel. Ezt követte az öt hetes együttműködés a mentorokkal és szaktanácsadókkal, akik az üzleti ötletek, tervek megvalósításában segítették a csapatokat.

A program mentorai és mentoráltjai:

  • a BLAZE design store – Kurjatkó-Radi Panka és Kurjatkó Tamás vállalkozása – mentoruk: Gündish Ágnes, a Nobila Casa ügyvezető igazgatója;
  • a Glitch Design Agency – Máthé Krisztina, Vajas Aliz és Moldován Zsuzsa üzleti ötlete – mentoruk: Gündish Ágnes a Nobila Casa ügyvezető igazgatója;
  • a MOTUS – PT & Nutrition – Balázs Eszter és Gyergyói Péter sportvállalkozása – mentoruk: Ilyés Szabolcs, a RegioConsult ügyvezető igazgatója;
  • a NECC – Nature Education Community Center – Láng Borbála és Szabó Csilla közösségi vállalkozása – mentoruk: Farkas András, a PONT Csoport stratégiai igazgatója;
  • a SZÜZSÉ újság, Szász Zsófia és Szász István Szilárd vállalkozása – mentoruk: Mostis Gergő a Planetarium Café vezetője és kulturális szervezője;
  • a KUBUK társasjáték-webshop – Rákossy Ágnes, Danikó Angyalka és Molnár Krisztina üzleti ötlete – mentoruk: Dr. Simon Károly, az IT Plus Cluster elnöke.

A pénzügy, HR, a marketing, és menedzsment területén szaktanácsadóként segítették a fiatal vállalkozókat: Arros Orsolya, a DreamJobs Roamania vezetője, Danguly Csongor, a Pertient Business Solutions alapítója, Erős Lóránt, a Cognitive Creators digitális ügynökség marketing vezetője, Gáti Csilla, a Ferex partner HR-menedzsere, Farkas András, a PONT Csoport – stratégiai igazgatója, B. Szabó Zsolt, a CreaThink Advertising kreatív igazgatója, valamint Vass Attila, a Creative Account ügyvezető partnere.

A zárórendezvényen a hat döntős bemutatta a vállalkozási tervét és a mentorprogramon elért eredményeiket. A mentorok pontozása és a zsűri – Balázsi-Pál Ágnes (PONT Csoport), Dezső Péter (Goodwill Consulting), Kelemen Attila (OTP Bank Románia), László Zoltán (RIF) – értékelése alapján a legjobb eredményt a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Biológia és Geológia Karán végzett diákok és egyetemi oktatók kezdeményezésében létrejött NECC – Nature Education Community Center érte el. A vállalkozás küldetése közelebb hozni a fiatalokhoz a természetet a foglalkozásaik által, amelyeken fontos szerepet kap a játszva tanulás. A természetismereti tevékenységeik nagy részét iskolákban és óvodákban tartják.

Az F2F-Fiatalok a fiatalokért mentorprogram szervezője a Kreatív Kolozsvár, partnere a RIF – RMKT Ifjúsági Frakció és a Magyar Ifjúsági Központ. A Kreatív Kolozsvár a PONT Csoport programja, az esemény része a K Plusz keretprogramnak.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!