Tovább lassult a román gazdaság teljesítménye a friss GDP-adatok szerint

2022. november 15. – 10:55

Másolás

Vágólapra másolva

A harmadik negyedévben a nyers adatok szerint 4%-kal bővült Románia gazdasága az előző év azonos időszakához viszonyítva. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok alapján a növekedés ugyanebben az időszakban 4,7%-os volt – derül ki az Országos Statisztikai Intézet kedden közzétett előzetes adataiból.

Ha a harmadik negyedév, tehát a július-szeptemberi időszak gazdasági teljesítményét az előző negyedévihez, tehát az április-júniusihoz hasonlítjuk, akkor a román gazdaság bővülésének üteme 1,3%-ra lassult. A második negyedévben még 1,8%-os gazdasági bővülést mértek az előző negyedévhez képest.

Ha az első kilenc hónap gazdasági teljesítményét az előző év azonos időszakához viszonyítjuk, akkor pedig a nyers adatok szerint 5%-kal, a szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint pedig 4,7%-kal bővült Románia gazdasága.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!