Tovább lassult a román gazdaság teljesítménye a friss GDP-adatok szerint

2022. november 15. – 10:55

Másolás

Vágólapra másolva

A harmadik negyedévben a nyers adatok szerint 4%-kal bővült Románia gazdasága az előző év azonos időszakához viszonyítva. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok alapján a növekedés ugyanebben az időszakban 4,7%-os volt – derül ki az Országos Statisztikai Intézet kedden közzétett előzetes adataiból.

Ha a harmadik negyedév, tehát a július-szeptemberi időszak gazdasági teljesítményét az előző negyedévihez, tehát az április-júniusihoz hasonlítjuk, akkor a román gazdaság bővülésének üteme 1,3%-ra lassult. A második negyedévben még 1,8%-os gazdasági bővülést mértek az előző negyedévhez képest.

Ha az első kilenc hónap gazdasági teljesítményét az előző év azonos időszakához viszonyítjuk, akkor pedig a nyers adatok szerint 5%-kal, a szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint pedig 4,7%-kal bővült Románia gazdasága.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!