Három évtizednyi működés után 1,5 millió euróért árulják a kolozsváriak kedvelt éttermét, a Fair Play-t

2022. november 15. – 13:30

Másolás

Vágólapra másolva

Három évtizednyi működés után 1,5 millió euróért árulják a tulajdonosai a kolozsvári magyarok körében is népszerű éttermet, a Fair Play-t. A kolozsvári Hétvezér téren (Piața 14 Iulie) található vendéglátóegységre az egyik tulajdonos szerint már több ajánlat is érkezett.

A vállalatnak két tulajdonosa van, a Transilvania Business megkeresésére Kerekes Dobay Dorottya elmondta, hogy a kért összegbe az épület mellett a kapcsolódó létesítmények is beletartoznak. A társtulajdonos szerint azért döntöttek úgy, hogy eladják az éttermet, mert a tulajdonostársával együtt emberileg „telítődtek” az elmúlt 30 évben, ezért a visszavonulás mellett döntöttek.

Az étterem a tranzakció véglegesítéséig még biztosan működni fog a tulajdonos szerint. A társaság egyébként nyereséges volt a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint. Tavaly 916 ezer lejes üzleti forgalmat bonyolítottak, és 121 ezer lejt is meghaladó nyereséget értek el. A vállalat 11 alkalmazottat foglalkoztat.

Az étterem legutóbb azzal került a hírekbe, hogy egy vizsgálat során 30 ezer lejes büntetést szabott ki rá a fogyasztóvédelem, mert egyes termékek és készítmények termikus állapota nem volt megfelelő, bizonyos készítmények értékesítése a megfelelő azonosítók nélkül történt, emellett a fogyasztóvédelem ellenőrei hűtőszekrényeket is alkalmatlannak minősítettek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!