Decemberben újraindulnak az InterCity vonatok Romániában

2022. november 14. – 15:47

Másolás

Vágólapra másolva

December 12-én, nyolc év szünetet követően újraindítja a román vasúttársaság személyszállítási vállalata, a CFR Călători a romániai InterCity (IC) járatokat. A jegyek ára az Antena 3 hírtelevízió szerint 30%-kal lesz magasabb, mint az InterRégió (IR) szerelvények esetében.

Az InterCity járatok a besorolásuknak megfelelően belföldön közlekednek, és csak a nagyobb városokban, illetve a fontosabb vasúti csomópontoknál állnak meg. Az Antena 3 ugyanakkor arra is rámutat, hogy mivel az infrastruktúra fejlesztésében jelentős előrelépés az elmúlt években nem történt, emellett az új vasúti szerelvények beszerzése, valamint a régiek felújítása terén sem igazán ért el eredményeket a CFR, a járatok átlagsebessége gyakran még a 60 km/h-t sem haladja meg, a menetidő pedig nem sokkal kevesebb, mint az IR-járatok esetében.

A Kolozsvár-Bukarest között december közepétől közlekedő IC-járat (IC 532) esetében a CFR oldalán megjelenő információk szerint a menetidő 8 órát és 41 percet tenni ki, a vonat mindössze három állomáson, Tövisen, Brassóban és Ploiești-en állna meg. Egy másodosztályú jegyért erre a járatra 130 lejt, míg egy első osztályra szóló jegyért 186 lejt kell fizetni. A Kolozsvár és Bukarest között közlekedő IR-járatra egy másodosztályú jegy 99 lejbe kerül, míg a legrövidebb menetidő 9 óra és 38 perc körül alakul. (Igaz, van olyan IR besorolású járat is, amely esetében a menetidő a 12 órát is meghaladja.)

Az Arad-Bukarest között közlekedő IC-járatok menetideje 10 óra és 32 perc lesz várhatóan, ezen az útvonalon Déván, Gyulafehérváron, Tövisen, Brassóban és Ploiești-en állna meg a vonat, amelyen egy másodosztályú jegy 164 lejbe, míg egy elsőosztályú 213 lejbe kerülne úgy, hogy a járat alternatívájaként szolgáló IR-vonatokra 120 lejért lehet jegyet váltani 11 órát is meghaladó menetidő mellett.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!