Két romániai is felkerült a Forbes listájára, amelyen a munkaerőpiac jövőjére legnagyobb hatással lévő személyeket gyűjtötték össze

2022. november 4. – 16:12

Másolás

Vágólapra másolva

Két román startup-alapító is felkerült a Forbes friss 50-es listájára, ahol a munkaerőpiac és munkavégzés jövőjére legnagyobb hatással lévő vállalatvezetőket gyűjtötték össze. Az amerikai üzleti magazin szerint a UiPath vezérének, Daniel Dinesnek, valamint a román származású, de kanadában élő Envoy-alapító, Larry Gâdeának is meghatározó hatása van arra a jelenben, hogy milyenek lesznek a munkahelyek a jövőben.

A listára olyan nagyvállalatok vezéreivel együtt kerültek fel, mint Satya Nadella Microsoft-vezér, Eric Yuan, a Zoom vezérigazgatója, Jane Fraser, az Airbnb társalapítója vagy Brian Chesky, a Salesforce elnöke. A teljes listát itt olvashatjátok.

Daniel Dinesről és a UiPath-ről korábban mi is írtunk, a Romániában alapított startup ugyanis még kelet-európai mércével mérve is kiemelkedő sikereket ért el viszonylag rövid idő alatt. Az Onești-en született üzletemberről az amerikai magazin azt írja, amellett, hogy vezető szerepet tölt be a szoftverrobotokkal történő automatizálás területén, a fikciós regények kedvelője is, aki hisz abban, hogy a robotok képesek végrehajtani az emberek számára olyan unalmasnak ható feladatokat, mint például a számlák feldolgozása, így pedig felszabadítják a munkavállalók idejét érdekesebb tevékenységek elvégzésére.

Daniel Dines (jobbról) egy májusi eseményen, amikor a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen díszdoktori címet kapott – Fotó: a BBTE Facebook-oldala
Daniel Dines (jobbról) egy májusi eseményen, amikor a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen díszdoktori címet kapott – Fotó: a BBTE Facebook-oldala

A Forbes szerint mivel a vállalatok egyre nagyobb munkaerőhiánnyal szembesülnek, emellett a munkaerő elöregedésének hatásaival is meg kell küzdeniük, sok iparág számára egyre kritikusabbá válik a feladatok automatizálása. „A román startup-alapító és vezérigazgató, aki a Microsofttal együttműködve új automatizálási megoldásokat és integrált technológiákat épített ki, népszerűsíti a mesterséges intelligencia pozitív célú alkalmazását egy olyan világban, amely gyakran félelemmel tekint ezekre a lehetőségre” – írja a Forbes Daniel Dinesről.

Larry Gâdeáról, a Romániában született, de Kanadában felnőtt mérnök-informatiksuról azt írják, hogy egyszerű gondolat mentén dolgozik: „a varázslat akkor történik, amikor az emberek együtt vannak”. Gâdea már 17 évesen Google-alkalmazott volt, majd 2013-ban megalapította az Envoy-t, amely különböző technológiai megoldásokat kínál vállalatoknak az irodáik működésének egyszerűsítésére. A startupot januárban 1,4 milliárd dollárra értékelték, amikor egy sokadik befektetési körben kockázati tőkebefektetők vettek részesedést belőle.

Larry Gâdea – Fotó: Gandalf Hammerbacher / AFP
Larry Gâdea – Fotó: Gandalf Hammerbacher / AFP

„Az Envoy-t olyan platformként álmodták meg, amely a felhasználói interakciótól a kézbesítések kezeléséig terjedően segítséget nyújt a vállalatoknak a front-end feladatok javításában. A startup abban is segít, hogy egy rugalmas irodai környezetben az adatok jobb csoportosításával segítse a vállalatokat a munkavégzésben” – írja a Forbes, majd arra is kitér, hogy a startup legújabb, szeptemberben bejelentett eszköze az az Envoy Connect névre hallgató megoldás, amellyel egy több bérlővel rendelkező irodaházban a különböző vállalatok hatékonyabban használhatják közösen a szolgáltatásokat és a rendelkezésre álló területet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!