Több mint 300 millió euróból valósítana meg Kolozsváron egy gigaprojektet egy ingatlanfejlesztő

2022. november 3. – 17:25

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 330 millió euró értékű beruházás révén egy összesen 1400 lakásból, 49 ezer négyzetméternyi irodahelyiségből és 75 ezer négyzetméteres kereskedelmi központból álló nagyméretű vegyes ingatlanprojektet valósítana meg Kolozsváron a Prime Kapital. A hatalmas összegből egy, a Kölesföldi úton (Plevnei) elterülő 17 hektáros ipari területet revitalizálnának, amely a Cesarom tulajdonában állt.

Az ingatlanfejlesztő kiterjedt zöldövezeteket és korlátozott autóforgalmat ígér, emellett azt is állítják, hogy fontolóra veszik az önkormányzattal együttműködésben megvalósítható, a környéket érintő infrastrukturális fejlesztéseket is. Átadnának például egy 10 ezer négyzetméteres területet az érintett ingatlanból az önkormányzatnak annak érdekében, hogy könnyebben megvalósulhasson a városvezetés által tervezett északi mobilitási folyosó, emellett a tervek szerint 10 millió eurót fektetnének a közúti és oktatási infrastruktúrába is.

A projektről az ingatlanfejlesztő azt állítja, hogy 9 ezer állandó munkahely létrejöttéhez járulna hozzá, valamint 3 ezer alkalmazott dolgozna a beruházás megvalósításán. Úgy számolnak, hogy a kolozsvári önkormányzat számára 60 millió eurót meghaladó adóbevétel-többletet eredményez az ingatlanprojekt a megvalósítását követő első tíz évben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!