50 százalékos kedvezményt kapnak a villanyszámlára egy Hunyad megyei város lakói

2022. november 2. – 08:39

Másolás

Vágólapra másolva

Az Erdélyi-szigethegység településeire vonatkozó gazdaságélénkítő program miatt elengedik a villanyszámla felét a Hunyad megyei Brád város lakóinak, jelentette be Laurenţiu Nistor, a Hunyad megyei tanács elnöke.

Az új, kedvezményes tarifát visszamenőleg, szeptember 1-től alkalmazzák, írja a G4media.ro a Rador hírügynökség információira hivatkozva.

Nistor korábban már többször jelezte, hogy az energiaszolgáltatók nem tartják be a 323/1996-os kormányhatározatban szabályozott előírásokat, amelyek különleges intézkedéseket határoznak meg az Erdélyi-szigethegység térségében a helyi gazdasági-társadalmi viszonyok fellendítésére.

A tanácselnök szerint „igazságot szolgáltattak” Brád lakóinak, és ez csak a kezdet, ugyanis a törvény csak Hunyad megyében további 15 községet, illetve Algyógy városát érinti, ahol szintén kedvezményes áron kellene számlázni az energiát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!