50 százalékos kedvezményt kapnak a villanyszámlára egy Hunyad megyei város lakói

2022. november 2. – 08:39

Másolás

Vágólapra másolva

Az Erdélyi-szigethegység településeire vonatkozó gazdaságélénkítő program miatt elengedik a villanyszámla felét a Hunyad megyei Brád város lakóinak, jelentette be Laurenţiu Nistor, a Hunyad megyei tanács elnöke.

Az új, kedvezményes tarifát visszamenőleg, szeptember 1-től alkalmazzák, írja a G4media.ro a Rador hírügynökség információira hivatkozva.

Nistor korábban már többször jelezte, hogy az energiaszolgáltatók nem tartják be a 323/1996-os kormányhatározatban szabályozott előírásokat, amelyek különleges intézkedéseket határoznak meg az Erdélyi-szigethegység térségében a helyi gazdasági-társadalmi viszonyok fellendítésére.

A tanácselnök szerint „igazságot szolgáltattak” Brád lakóinak, és ez csak a kezdet, ugyanis a törvény csak Hunyad megyében további 15 községet, illetve Algyógy városát érinti, ahol szintén kedvezményes áron kellene számlázni az energiát.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!