Újraindul a termelés a botfalusi cukorgyárban

2022. november 1. – 10:09

Másolás

Vágólapra másolva

A következő év nyarától újraindítja a cukorgyártást a Brassó megyei Botfalusi Cukorgyártelepen az új tulajdonos, a Best Achizitii Kft – írja az Economica.net. A vállalat már a következő napokban tárgyalásra hívja a térség, főként Brassó és Kovászna megye cukorrépatermelőit annak érdekében, hogy megállapodásra jussanak a következő évi termények felvásárlásáról.

A vállalat arra számít, hogy mivel a termelés 2018-as leállítása óta folyamatos az érdeklődés a gazdák részéről a nagymúltú üzem sorsa és újraindulása felől, már a november 4-re szervezett első találkozón nagyszámú érdeklődő vesz majd részt.

Az üzemnek jelenleg csak a csomagolórészlege működik 40 alkalmazottal, a gyár címkéjével ellátott cukor jelenleg is több üzletláncban megtalálható.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a cukorrépa-termesztés hagyománya ne tűnjön el Romániában, különösen azért, mert a Brassó-Maros-Kovászna térségben a mezőgazdasági területek a legjobbak az ilyen kultúra számára. Ugyanakkor reméljük, hogy a gazdákkal közösen sikerül újraindítanunk a cukortermelést Botfaluban jövőre” – nyilatkozta Mihaela Neagu, a Best Achiziții Kft. vezérigazgatója.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!