Csaknem 500 alkalmazottnak ad munkát a Nagyváradra költöző Nokian Tyres karbonsemleges gumiabroncsgyár

2022. november 1. – 16:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyváradon épít gumiabroncsgyárat a Nokian Tyres, amely az ukrajnai háború miatt teljesen kivonult Oroszországból. A több országban is jelenlévő finn óriáscég korábban az orosz üzemekben gyártotta az abroncsok csaknem 80%-át. A nagyváradi üzemben a tervek szerint évi 6 millió gumiabroncs készül majd, elsősorban személygépkocsik és hobbiterepjárók (SUV) számára. Az építkezést 2023 elejére ütemezték, a termelés pedig már 2024 második felében beindulhat és csaknem 500 alkalmazottat foglalkoztathatnak – írta meg az Economiedia.ro

A Nokyan Tyres 650 millió eurót költ a beruházásra, tájékoztatásuk szerint ez lesz az első karbonsemleges üzemük.

A cég a háború kitörése után negyven lehetséges helyszín közül több kritérium szerint választotta ki az új helyszínt, ezek között szerepeltek a munkaerő, a logisztikai előnyök, az ügyfelek közelsége és a stabil üzleti környezetet.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!