Eladja a Richter a romániai kis- és nagykereskedelmi üzletágát

2022. október 21. – 12:50

Másolás

Vágólapra másolva

Eladja a romániai nagy- és kiskereskedelmi üzletágát a Richter Gedeon – jelentette be a gyógyszeripari vállalat pénteken. A tranzakcióban a marosvásárhelyi székhelyű Pharmafarm gyógyszeripari vállalat is érintett.

Az MTI-nek küldött közleményük szerint a Richter és a Dr. Max BDC bejelentették, hogy a Richter romániai leányvállalata, az Armedica Trading Kft. részvény adásvételi szerződést írt alá a Mediplus Exim Kft.-vel, az A&D Pharma leányvállalatával, (mindkét vállalat a Dr.Max Csoport tagvállalata) a Richter Csoport romániai nagy- és kiskereskedelmi tevékenységet lebonyolító üzleti érdekeltségeinek, a Pharmafarm Rt., illetve Gedeon Richter Farmacia Rt. vállalatok adásvételéről.

A tranzakció lényege, hogy a marosvásárhelyi székhellyel rendelkező Pharmafarm gyógyszernagykereskedő, valamint a Gedeon Richter Farmacia által működtetett gyógyszertárlánc a magyar Richter tulajdonából a Dr. Max érdekeltségébe kerül.

A vételár kiegyenlítése a versenyhatóság döntésének függvényében a tranzakció zárásakor esedékes – írták.

A Richter vezérigazgatója, Orbán Gábor azzal kommentálta a bejelentést, hogy a nem fő tevékenységi körükbe tartozó üzletrészek eladása lehetővé teszi számukra, hogy ezentúl még inkább azokra a tevékenységi területekre koncentráljanak, amelyek kiemelten fontosak a vállalat számára. Leonardo Ferrandino, a Dr. Max Csoport vezérigazgatója pedig azt nyilatkozta a tranzakció kapcsán, hogy azzal a cégcsoport kiszélesíti a romániai piacon folytatott tevékenységét.

A felvásárlást végző A&D Pharma a Dr. Max Csoport tagjaként az egyik legnagyobb és legdinamikusabb gyógyszeripari vállalatcsoport Romániában, több mint 5 ezer munkavállalójával 1,2 milliárd eurót meghaladó árbevételt ért el tavaly. A csoport a kiskereskedelmi szegmensben Dr. Max és Sensiblu márkanevek alatt több mint 760 gyógyszertárral vesz részt, ugyanakkor az egyik legmeghatározóbb szereplője az import és disztibúciós tevékenységek piacának is, Mediplus vállalatán keresztül több mint 3 ezer gyógyszertárnak szállítva árut.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!