Ezernél is több település kap összesen 7 milliárd lejt fejlesztésekre

2022. október 19. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Hétmilliárd lejt biztosít a fejlesztési minisztérium a helyreállítási alapból 1496 új beruházás finanszírozására – jelentette be szerdán Cseke Attila tárcavezető. A minisztérium közzé is tette honlapján a nyertes beruházások listáját.

Az önkormányzati alap és az épületfelújítási pályázatok első szakaszában benyújtott igénylések közül 1496 nyert összesen több mint 7,1 milliárd lej finanszírozást. Cseke Attila elmondta, a minisztérium pályázati kiegészítéseket vár az önkormányzatoktól, ezt követően újabb nyertes pályázatokat hirdet ki.

Az épületfelújítási alapból 434 beruházást finanszíroz a szaktárca. 3,3 milliárd lejből tömbházlakásokat tesznek energiatakarékossá és közintézményeket újítanak fel 388 településen, illetve 46 központi hatóság beruházása nyert finanszírozást.

Az önkormányzati alapból 1062 befektetést támogat a fejlesztési minisztérium 761 településen. Összesen 3,8 milliárd lejt biztosít a szaktárca környezetbarát tömegközlekedésre, biciklisávok kialakítására, elektromos töltőállomásokra, fiatal orvosoknak és tanügyben dolgozóknak szánt környezetbarát lakások építésére, illetve a települések fejlődéséhez szükséges településrendezési tervek kidolgozására.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!