Egyszerűsítené az energiaszámlákat a fogyasztóvédelmi hatóság

2022. október 19. – 19:01

Másolás

Vágólapra másolva

Az energiaszámlák egyszerűsítésére vonatkozó törvénymódosító tervezetet nyújtott be a parlamentbe az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) elnöke, közölte az Agerpres. Horia Constantinescu erről a szenátus visszaéléseket kivizsgáló bizottságának szerdai ülésén számolt be.

Az intézményvezető elmondta, hogy a jogszabályjavaslatot az Országos Energiaszabályzó Hatósággal (ANRE) konzultálva dolgozta ki. A tervezet szerint az energiaszámlákat egy áttekinthető, a fogyasztók által könnyen megérthető, egységes modell alapján állítanák ki a szolgáltatók.

Az ANPC elnöke meggyőződését fejezte ki, hogy az energiaszolgáltatókkal kötött szerződéseket 'egy adott pillanatban felül kell majd vizsgálni'. Constantinescu a hatóság által megállapított és büntetett visszaélések között a téves óraleolvasást és a téves adatok alapján történő számlázást említette.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!