Csődvédelmet kért a Nemo Express gyorsfutárcég

2022. október 17. – 16:55

Másolás

Vágólapra másolva

Csődvédelmet kért a Nemo Express nem sokkal azután, hogy a Capital Fleet Services operatív lízingszolgáltatásokat nyújtó vállalat megvált a gyorsfutárcégben birtokolt részesedésétől. A 2002-ben alapított vállalat, amely mára 88 területi irodával és gyakorlatilag országos lefedéssel rendelkezik, október 11-én nyújthatta be csődvédelemel kapcsolatos iratokat, mindössze egy nappal azután, hogy több hitelező is kényszervégrehajtással kapcsolatos kérelmet nyújtott be a Nemo Exprexx ellen. A Profit.ro szerint az egyik hitelező éppen a korábbi részvényes, a Capital Fleet.

A Nemo Express tavaly 137,9 millió lejes forgalmat ért el, ugyanakkor körülbelül 1 millió lejre rúgott a cég vesztesége. A vállalat 344 alkalmazottat foglalkoztat jelenleg. A Profit.ro szerint a cég 64,7 millió lejes adótartozást is felhalmozott 2021-re, ez az összeg duplája annak, amivel a Nemo Express 2019-ben tartozott az adóhatóságnak.

A korábbi tulajdonos mellett a Premium Store Kft. és a Maxjonel Kft. is kérte a kényszervbégrehajtást a vállalat ellen.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!