Hatalmasat zuhantak a Tesla részvényei, de ez Elon Muskot valószínűleg már meg sem lepi

2022. október 15. – 10:39

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken 204,43 dolláros szintre estek a zárás utáni kereskedésben a Tesla-részvények az amerikai Nasdaq tőzsdén. Napközben ennél is jártak lejjebb, 204,16 dolláros szinten, bár záráskor még 204,99 dolláron voltak. Az előző napi záróárhoz képest ez 7,55 százalékos esést jelentett, de a Tesla-tulajdonosokat, élükön Elon Muskkal valószínűleg ez már meg se lepi – írja a Telex.

A részvény ugyanis szinte folyamatos eséssel jutott el oda, hogy az elmúlt 52 hetes csúcsának – ami 414,5 dollár volt – mostanra szinte már csak a felét éri. A mélyrepülés az elmúlt egy hónapban kezdődött el, amivel a Tesla egy szomorú történelmi csúcsot döntött meg. A papírok egy hónap alatt értéküknek majdnem a felét elveszítették, hiszen szeptember közepén még 300 dollár fölött járt az árfolyamuk. Ezzel Elon Musk ikonikus cégének úgynevezett tőzsdei kapitalizációja – tehát a forgalomban lévő részvények értéke – nagyobbat esett 30 nap alatt, mint korábban bármely más vállalaté az amerikai tőzsdén.

Az értékvesztés 306 milliárd dollár, persze a Tesla kapitalizációja még a mostani zuhanás után is tetemes: 642,33 milliárd dollár.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!