Elektromos buszokra, bicikliutakra és környezetbarát lakásokra pályázhattak az önkormányzatok a helyreállítási alapból

2022. október 14. – 16:59

Másolás

Vágólapra másolva

A helyreállítási alapból finanszírozott önkormányzati alap forrásaira pályázhattak ismét az önkormányzatok a fejlesztési minisztériumnál pénteken. A pályázás lehetőségét reggel 10 órakor nyitotta meg a fejlesztési tárca, jelentős volt a túljelentkezés, az elérhető 859 millió eurós alapra 1685 kérés érkezett, amelyek összértéke megközelíti az 1,58 milliárd eurót. Elbíráláskor a minisztérium a kiírásnak megfelelő pályázatok beérkezési sorrendjét veszi figyelembe – számol be közleményben az RMDSZ.

A fejlesztési minisztériumon keresztül a helyreállítási alapból olyan beruházásokra kérhetnek pénzügyi támogatást az önkormányzatok, mint például elektromos buszok vásárlása, tanügyben és egészségügyben dolgozó fiataloknak szánt környezetbarát lakások építése, a vidéki művelődési házak és hivatalok felújítása, illetve bicikliutak építése és elektromos töltőállomások vásárlása.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!