Már most beteltek a brassópojánai szálláshelyek a téli ünnepekre, átlagosan 15%-os áremelkedésről beszélnek az ügynökségek

2022. október 12. – 14:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A módosabb romániaiak kedvenc üdülőtelepén, Brassópojánán több szálloda és vendégház is jelezte, hogy a karácsonyi-szilveszteri időszakra teljesen beteltek a helyek – írja az Adevărul.

A koronavírus-járvány a szolgáltatók szerint eléggé megváltoztatta a hazai turisták szokásait, az ünnepi időszak alatt ugyanis sokan inkább belföldi célpontot keresnek fel a külföldi kirándulások helyett. A menedzserek kiemelték azt is, hogy most nagyon népszerűek a hagyományos ünnepségek, illetve a havas, hegyvidéki tájak, ezzel magyarázható, hogy a hegyvidéki, népszerű üdülőtelepeken már alig lehet szabad helyet találni a karácsonyi és szilveszteri időszakra.

Brassópojána másik előnye a szolgáltatók szerint, hogy egész évben látogatják a turisták, így nincsenek olyan problémáik a szezonális alkalmazottakkal, mint a tengerparti vendéglátósoknak.

Az árak természetesen idén is „változatosak”, egy 3 csillagos szálloda 3 éjszakás csomagja 1700 lejtől kezdődik személyenként, a négy csillagos szállodákban átlagosan 7000 lejbe kerül egy hétvége, ugyancsak egy személy számára. Az ügynökségek adatai szerint a tavalyi idényhez képest körülbelül 15%-kal növekedtek az árak, de azok, akik időben foglaltak, szeptember 30-ig nagyjából a tavaly téli árak alapján üdülhetett a településen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!