Már most beteltek a brassópojánai szálláshelyek a téli ünnepekre, átlagosan 15%-os áremelkedésről beszélnek az ügynökségek

2022. október 12. – 14:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A módosabb romániaiak kedvenc üdülőtelepén, Brassópojánán több szálloda és vendégház is jelezte, hogy a karácsonyi-szilveszteri időszakra teljesen beteltek a helyek – írja az Adevărul.

A koronavírus-járvány a szolgáltatók szerint eléggé megváltoztatta a hazai turisták szokásait, az ünnepi időszak alatt ugyanis sokan inkább belföldi célpontot keresnek fel a külföldi kirándulások helyett. A menedzserek kiemelték azt is, hogy most nagyon népszerűek a hagyományos ünnepségek, illetve a havas, hegyvidéki tájak, ezzel magyarázható, hogy a hegyvidéki, népszerű üdülőtelepeken már alig lehet szabad helyet találni a karácsonyi és szilveszteri időszakra.

Brassópojána másik előnye a szolgáltatók szerint, hogy egész évben látogatják a turisták, így nincsenek olyan problémáik a szezonális alkalmazottakkal, mint a tengerparti vendéglátósoknak.

Az árak természetesen idén is „változatosak”, egy 3 csillagos szálloda 3 éjszakás csomagja 1700 lejtől kezdődik személyenként, a négy csillagos szállodákban átlagosan 7000 lejbe kerül egy hétvége, ugyancsak egy személy számára. Az ügynökségek adatai szerint a tavalyi idényhez képest körülbelül 15%-kal növekedtek az árak, de azok, akik időben foglaltak, szeptember 30-ig nagyjából a tavaly téli árak alapján üdülhetett a településen.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!