Kolozs és Maros megyei beruházásokat jelentett be egy német építőanyaggyártó

2022. október 11. – 16:14

Másolás

Vágólapra másolva

A romániai építőanyag-piac meghatározó szereplője, a német Knauf Csoport bejelentette, hogy több mint 200 millió eurós beruházást követően két új üzemet épít Maros és Kolozs megyékben. A vállalat a beruházásokkal ígéretei szerint 200 új munkahelyet teremt. Az üzemekben gipszkartont, építkezési gyapotot és fémprofilokat gyártanak majd.

Mint azt a vállalat közölte, több mint 135 millió eurót fognak költeni annak a dicsőszentmártoni üzemnek a felújítására és felszerelésére, amely már a vállalat tulajdonában van, és amely a tervek szerint 2024-ben kezdi meg működését. Az üzemben évente 75 ezer tonna ásványi gyapotot fognak gyártani belföldi és külföldi piacokra egyaránt. A dicsőszentmártoni üzem a tervek szerint 100 személyt foglalkoztat majd.

A vállalat azt is bejelentette, hogy Bánffyhunyadon is beruházásokra készülnek. A Kolozs megyei városban 76 millió eurót fordítanának egy olyan üzem létrehozására, amely gipszkartont és fémprofilokat készít. Az építkezés itt 2023-ban kezdődne el, és az üzem 2024 második negyedévében kezdené meg működését.