Kolozs és Maros megyei beruházásokat jelentett be egy német építőanyaggyártó

2022. október 11. – 17:14

Másolás

Vágólapra másolva

A romániai építőanyag-piac meghatározó szereplője, a német Knauf Csoport bejelentette, hogy több mint 200 millió eurós beruházást követően két új üzemet épít Maros és Kolozs megyékben. A vállalat a beruházásokkal ígéretei szerint 200 új munkahelyet teremt. Az üzemekben gipszkartont, építkezési gyapotot és fémprofilokat gyártanak majd.

Mint azt a vállalat közölte, több mint 135 millió eurót fognak költeni annak a dicsőszentmártoni üzemnek a felújítására és felszerelésére, amely már a vállalat tulajdonában van, és amely a tervek szerint 2024-ben kezdi meg működését. Az üzemben évente 75 ezer tonna ásványi gyapotot fognak gyártani belföldi és külföldi piacokra egyaránt. A dicsőszentmártoni üzem a tervek szerint 100 személyt foglalkoztat majd.

A vállalat azt is bejelentette, hogy Bánffyhunyadon is beruházásokra készülnek. A Kolozs megyei városban 76 millió eurót fordítanának egy olyan üzem létrehozására, amely gipszkartont és fémprofilokat készít. Az építkezés itt 2023-ban kezdődne el, és az üzem 2024 második negyedévében kezdené meg működését.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!