Tavalyhoz képest 17 százalékkal nőtt a szállások ára a vendéglátóiparban

2022. október 7. – 16:40

Másolás

Vágólapra másolva

Tavalyhoz képest idén szeptemberben 17 százalékkal emelkedett a szállások ára a vendéglátóiparban; az ősz beálltával a romániaiak városlátogatásokat vagy hegyvidéki kiruccanásokat szerveznek – derül ki a Travelminit.ro szállásfoglaló oldal elemzéséből, amelyet az Agerpres ismertet.

A zsúfolt nyári idény után, amely a belföldi turizmust a járvány előtti szintre tornászta fel, a romániaiak most zömében belföldi kiruccanásokat terveznek: növekvő tendenciát mutat a városlátogatás, de ott vannak az élbolyban a hegyvidékre és gyógyüdülőkbe tervezett, hagyományos őszi hétvégi kirándulások is.

A szállásfoglaló oldal elemzése szerint a szeptemberben eszközölt foglalások 34 százaléka a román nagyvárásokba szólt, ami alátámasztja a városlatogató kirándulások népszerűségének növekedését. A foglalások 25 százaléka a hegyvidék, 21 százaléka a gyógyüdülők szálláshelyeit vette célba.

2021, illetve 2020 szeptemberéhez képest idén szeptemberben 24, valamint 44 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma a belföldi kereskedelmi szálláshelyeken.

A városok közül Brassóban, Bukarestben, Predeálon, Nagyszebenben, Kolozsváron, Nagyváradon, Szovátán, Temesváron, Brassópojánán regisztrálták a legnagyobb számú foglalást. A portál szerint a foglalások száma az elkövetkező időszakban várhatóan emelkedni fog, mivel közeledik az iskolások egyhetes, október 22-e és 30-a közé eső őszi vakációja.

A cég adatai szerint egy kétágyas szoba átlagára egy éjszakára jelenleg 254 lej, míg 2021-ben 216 lej körül mozgott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!