Volt bányatelepeken épít négy napelemparkot az OMV Petrom

2022. október 03. – 19:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Négy napelemparkot épít az OMV Petrom olajtársaság az állami Oltenia hőerőművel partnerségben, volt bányatelepek helyén, írja az MTI a befektetők közlése alapján.

A 400 millió euró értéket meghaladó beruházás nyomán 450 megawatt kapacitással rendelkezik majd a négy napelempark. A tervek szerint a létesítményeket 2024-ben helyezik üzembe. A napelemparkok megépítésére az állami hőerőmű hirdetett pályázatot, és az OMV Petromot választotta ki kivitelezőként. A négy napelelmpark Isalnita, Tismana, Rosia és Rovinari településeken fog megépülni, volt bányatelepek helyén, ahol korábban az Oltenia hőerőmű szénbányái működtek.

Az OMV Petrom célul tűzte ki, hogy 2030-ig 1 gigawattal növeli a megújuló forrásokból származó energiatermelését. Jelenleg ez a kapacitás 1,4 gigawatt, amit a négy napelempark egyharmadával fog növelni. Az állami tulajdonban levő Oltenia hőerőmű azért is korszerűsíti működését, hogy Románia teljesítse az Európai Unióval szemben vállalt karbonsemleges energiatermelési célját.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!