Volt bányatelepeken épít négy napelemparkot az OMV Petrom

2022. október 3. – 20:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Négy napelemparkot épít az OMV Petrom olajtársaság az állami Oltenia hőerőművel partnerségben, volt bányatelepek helyén, írja az MTI a befektetők közlése alapján.

A 400 millió euró értéket meghaladó beruházás nyomán 450 megawatt kapacitással rendelkezik majd a négy napelempark. A tervek szerint a létesítményeket 2024-ben helyezik üzembe. A napelemparkok megépítésére az állami hőerőmű hirdetett pályázatot, és az OMV Petromot választotta ki kivitelezőként. A négy napelelmpark Isalnita, Tismana, Rosia és Rovinari településeken fog megépülni, volt bányatelepek helyén, ahol korábban az Oltenia hőerőmű szénbányái működtek.

Az OMV Petrom célul tűzte ki, hogy 2030-ig 1 gigawattal növeli a megújuló forrásokból származó energiatermelését. Jelenleg ez a kapacitás 1,4 gigawatt, amit a négy napelempark egyharmadával fog növelni. Az állami tulajdonban levő Oltenia hőerőmű azért is korszerűsíti működését, hogy Románia teljesítse az Európai Unióval szemben vállalt karbonsemleges energiatermelési célját.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!