Hamis üzeneteket küldenek az E.ON nevében, a vállalat az ügyfeleket figyelmezteti

2022. október 3. – 13:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az E.ON Románia arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy ne vegyék figyelembe és ne kövessék az elmúlt napokban a vállalat nevében Whatsappon/SMS-ben kapott üzeneteket, amelyek arról szólnak, hogy a támogatási program igénybevételéhez október 1-jéig el kell menni a vállalat ügyfélszolgálati irodájába benyújtani egy kérvényt – írja az Agerpres.

„Ezeket az üzeneteket nem az E.ON szolgáltató küldi, és ha ezekben arra ösztönzik önöket, hogy a folyamat gyorsítása végett lépjenek be a megadott linkre, hogy kitölthessék a kérvényt, ne kövessék ezt az utasítást! Kiberbiztonsági szakembereink vizsgálják az incidenst, hogy azonosítsák és továbbítsák a szükséges információkat az állami intézményeknek, amelyek jogosultak intézkedéseket hozni” – hívja fel a figyelmet az E.ON Románia.

Az energiaárak korlátozásáról és kompenzálásáról szóló sürgősségi kormányrendelet alapján nyújtott támogatásról a vállalat honlapján lehet helyes és teljes körű információkat találni (https://www.eon.ro/plafonare-pret) – teszik hozzá. A vállalat hangsúlyozza ugyanakkor, hogy a lakossági fogyasztóknak semmiféle kérvényt nem kell benyújtaniuk a támogatásra való jogosultság érdekében, a jogi személyek pedig ezt online megtehetik.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!