Hamis üzeneteket küldenek az E.ON nevében, a vállalat az ügyfeleket figyelmezteti

2022. október 03. – 12:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az E.ON Románia arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy ne vegyék figyelembe és ne kövessék az elmúlt napokban a vállalat nevében Whatsappon/SMS-ben kapott üzeneteket, amelyek arról szólnak, hogy a támogatási program igénybevételéhez október 1-jéig el kell menni a vállalat ügyfélszolgálati irodájába benyújtani egy kérvényt – írja az Agerpres.

„Ezeket az üzeneteket nem az E.ON szolgáltató küldi, és ha ezekben arra ösztönzik önöket, hogy a folyamat gyorsítása végett lépjenek be a megadott linkre, hogy kitölthessék a kérvényt, ne kövessék ezt az utasítást! Kiberbiztonsági szakembereink vizsgálják az incidenst, hogy azonosítsák és továbbítsák a szükséges információkat az állami intézményeknek, amelyek jogosultak intézkedéseket hozni” – hívja fel a figyelmet az E.ON Románia.

Az energiaárak korlátozásáról és kompenzálásáról szóló sürgősségi kormányrendelet alapján nyújtott támogatásról a vállalat honlapján lehet helyes és teljes körű információkat találni (https://www.eon.ro/plafonare-pret) – teszik hozzá. A vállalat hangsúlyozza ugyanakkor, hogy a lakossági fogyasztóknak semmiféle kérvényt nem kell benyújtaniuk a támogatásra való jogosultság érdekében, a jogi személyek pedig ezt online megtehetik.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!